Concurs dedicat lui Eminescu pentru copiii cu nevoi speciale

concurs de poezieCentrul Școlar pentru Educație Incluzivă Botoşani va organiza, pe 20 ianuarie, un concurs literar-artistic despre opera şi viaţa intitulat „Vraja lecturii”. Menifestarea, aflată la prima ediţie, se va desfăşura la Scoala cu clasele I-VIII nr 10 Botoșani, este destinată copiilor cu nevoi specialşe din şcolile de masă din județul Botoșani.

Profesorul Paraschiva Ungureanu, coordonatorul proiectului, susţine că acţiunea are ca scop atât marcarea a 162 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, dar ţine cont şi de nevoia de socializare a copiilor cu CES din diferite școli ale județului şi de antrenare a lor în acțiuni educative școlare și extrașcolare diverse.

 “Obiectivele urmărite sunt terapie prin arta literară, sărbătorirea într-un cadru festiv a  Luceafarului poeziei româneşti, recunoaşterea valorilor naţionale, cunoaşterea universului copilariei poetului M.Eminescu, stimularea deprinderilor literar-artistice, a plăcerii de a asculta şi reţine și recita versuri, de a asculta și reactualiza poveşti, povestiri, basme şi dezvoltarea spiritului  cooperant şi competitiv, a muncii în echipă”, a spus Ungureanu.

Regulamentul concursului:

Condiţii de participare.

•           Concursul se adresează copiilor din ciclul primar I-IV din școlile de masă din județul Botoșani, copii identificați (cu certificat) ca fiind cu CES .

•           Lucrările cu care vor participa la concurs se întocmesc personal de copii, sub supravegherea cadrelor didactice.

•           Echipele de concurs   sunt formate din 4 copii.

•           Echipajele reprezentative vor fi însoţite de cadre didactice îndrumătoare.

 Conducerea concursului.

•           Conducerea concursului se realizează printr-un  colectiv compus din , juriu, format din:

– preşedintele juriului 

– membrii juriului:

– un reprezentant al administraţiei publice locale;

Fiecare unitate invitată va prezenta în concurs o echipă formată din 4 membri.

PROBE DE CONCURS :

•           PROBA TEORETICA : câte 3 întrebări  pentru fiecare echipaj,conținutul întrebărilor este legat de viața și opera lui M.Eminescu,

•           RECITARE / INTERPRETARE/ REDARE a unei poezii,fragment,scena din opera poetului.

•           Interpretarea de catre un  membru al echipajului a  unui TABLOU, PEISAJ,POSTER sau a unei MACHETE .Lucrarea va fi realizata de catre copii la nivelu unitatii ,prin diferite tehnici plastice si practice.

Concursul se desfăşoară pe trei probe:

1.         Proba teoretică- întrebari- raspunsuri; fiecare răspuns corect este notat cu câte 2 puncte, răspuns parțial corect 1 punct, răspuns incorect -0 puncte, Total- 6 puncte

2.         Recitare, interpretare, redare; Total-10 puncte

3.         Proba practică- Prezentarea (susţinerea) lucrărilor realizate, interpretarea, de către un membru al echipajului, al  lucrării respective. Total- 10 puncte

4.         Pentru participare 4 puncte

5.         Maxim punctaj 30 puncte

Intrebarile vor fi din viata si opera poetului accesibile copilului cu CES din ciclul primar.

Concursul va fi răsplătit cu premii , diplome şi distincţii.

Intrebari suplimentare la tel. 0743548960, [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *