Chirurgul Radu Malancea: Colegiul Medicilor nu a fost luat în calcul la dezbaterea Legii sănătăţii

Radu Malancea, vicepresedinte Colegiul medicilor Botosani
Radu Malancea, vicepresedinte Colegiul medicilor Botosani

Cunoscutul chirurg ortoped Radu Malancea, care este şi vicepreşedinte al Colegiului Medicilor din Botoşani, i-a criticat dur pe iniţiatorii proiectului Legii sănătăţii, spunând că aceştia sunt oameni care iau decizii, nu oameni care să analizeze şi să afle cu adevărat care sunt problemele sistemului sanitar. El este nemulţumit că la proiectarea Legii sănătăţii Colegiul Medicilor, ca şi corp al profesioniştilor, nu a fost consultat.

Nicăieri nu este trecut Colegiul Medicilor ca şi consilier, ca şi partener de discuţie. Colegiul este scos din discuţie, deşi este singura organizaţie profesională în domeniul sanitar„, a afirmat Malancea.

El a subliniat că autorităţile centrale mizează pe faptul că sistemul sanitar nu poate recurge la greva totală. Prin lege, medicii sunt obligaţi să asigure urgenţele, astfel încât, oricâte nemulţumiri ar avea, ei nu pot declanşa greva generală.

Noi nu avem voie să facem grevă să închidem spitalele. Dacă am face şi noi ca în învăţământ unde au închis unităţile şcolare, atunci ne-ar băga lumea în seamă, dar aşa nu ne bagă lumea în seamă„, a spus Malancea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *