Preşedintele Colegiului Medicilor Botoşani, Doru Culiceanu: În noua lege a sănătăţii, omul nu este pus în centrul atenţiei

Doru Culiceanu, presedinte Colegiul Medicilor Botosani
Doru Culiceanu, presedinte Colegiul Medicilor Botosani

Preşedintele Colegiului Medicilor din Botoşani, medicul Doru Culiceanu, a criticat, joi, într-o conferinţă de presă, textul noii Legi a sănătăţii, aflată în fază de proiect. El a spus că reforma sanitară propusă de autorităţile centrale nu puse în centrul atenţiei omul.

În noua lege, nu este pus în centrul acţiunii, cum ar avea dreptul, omul sau cetăţeanul asigurat, adică de însăşi fiinţa poporului român, de sănătate acestei ţări, şi aşa destul de bolnavă, dar ar fi păcat să facm un lucru mai prost decât cel care există„, a subliniat Culiceanu.

Colegiul medicilor Botosani- conducere 2012El susţine, totodată, că legea propusă de o comisie de la Administraţia prezidenţială, este rupt de realitate.

Am impresia că el este făcut înainte de a începe asigurările de sănătate din România. Nu ţine cont de acquis-ul european, nu ţine de cont de evoluţia din România, de faptul că noi avem totuşi asigurări sociale de sănătate, aşa bune sau rele, cum sunt ele„, a mai spus Culiceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *