Botoşănean chemat să reformeze sănătatea

Vasile Cepoi
Vasile Cepoi

Guvernul a suplimentat miercuri numărul posturilor de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, de la două la trei astfel de funcţii, pentru a permite instalarea la minister a medicului botoşănean Vasile Cepoi, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi.

Botoşăneanul care se afla la şefia DSP Iaşi, din 2009, a acceptat ieri acest post. „A fost o discuţie în care am fost întrebat dacă m-aş încumeta să mă ocup de elaborarea şi implementarea noii legi a sănătăţii. Am acceptat să conduc echipa care se va ocupa de implementarea acestei legi„, a spus medicul Vasile Cepoi. Acesta mai declara, însă, că ideea nu îl încântă prea tare, pentru că ar fi nevoit să facă naveta.

Numirea lui Cepoi la Ministerul Sănătăţii a fost convenită în întâlnirea de miercuri, de la guvern, dintre premierul Emil Boc şi doctorul Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR şi consilier onorific în minister, întâlnire la care ministrul Ladislau Ritli (UDMR) nu a fost prezent.

Înlocuitor pentru Raed Arafat

Tot ieri, a fost numit ca subsecretar de stat, în locul lui Raed Arafat, medicul Andrei Georgescu, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Andrei Georgescu a spus că proiectul Legii sănătăţii este bun, dar nu a fost corect promovat. „A plecat prost, doar cu discutarea pe un mic segment din Urgenţă”, a spus noul subsecretar de stat. Acesta a mai adăugat că este adeptul privatizării de mai mult timp, chiar şi în urgenţă, arătând că în vechiul proiect de lege a susţinut includerea ambulanţelor private în sistemul de urgenţă.

Noul secretar de stat crede că Raed Arafat ar trebui cooptat pentru a perfecta Legea sănătăţii. „Eu cred că Raed Arafat s-a pripit. Trebuie atras şi readus pentru a colabora la proiectul Legii sănătăţii”, a conchis Andrei Georgescu.

Vasile Cepoi promite sprijin pentru Botoşani

Născut la Tudora în 1954, doctorul Vasile Cepoi spune că nu-şi va uita judeţul în care s-a născut. “Cunosc sistemul sanitar din Botoşani şi voi încerca să-i ajut pe cei de acolo cum pot şi dacă vor avea nevoie. Oricum, uşa mea rămâne deschisă mereu pentru oricine din Botoşani”, a mai specificat proaspătul secretar de stat în ministerul Sănătăţii. După ce un sucevean a fost într-o astfel de funcţie importantă la Ministerul Sănătăţii, a venit rândul unui botoşănean.

Până la acest moment, organigrama Ministerului Sănătăţii a inclus două posturi de secretar de stat, ambele ocupate de către profesorul Adrian Streinu-Cercel şi, respectiv, Cristian Irimie.

Monitorul de Botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *