Ada Macovei: Elevii şi cadrele didactice vor trebui să suporte drumuri mult mai proaste decât cele care erau până acum

Ada Macovei, inspector general al ISJ
Ada Macovei, inspector general al ISJ

Şefa învăţământului botoşănean, Ada Macovei, a ţinută să vină cu precizări suplimentare la demersul pe care l-a avut, luni, în şedinţa de Consiliu Judeţean, atunci când a luat cuvântul, spune ea, în numele elevilor, părinţilor  şi cadrelor didactice din sistem. În şedinţa de luni, consilierul judeţean Ada Macovei a criticat faptul că primării mari au primit sume mici, după împărţeala făcută de consilierii USL.

Am vorbit de sumele foarte mici alocate unor primării, care sunt puse practic în imposibilitatea desfăşurării activităţii. Şi nu mă refer aici la palata salariilor din primării, ci mă refer la sumele care ar trebui să fie un supliment pentru şcoli, pentru că, din calculelele făcute la această dată, costul standard pe elev este la limită asigurând funcţionarea strictă a unităţilor de învăţământ, fără ca fiecare autoritate administrativ teritorială să aibă posibilitatea să dezvolte proiecte, să cofinanţeze proiecte sau să asigure încălzirea unităţilor de învăţământ, transportul elevilor, bursele elevilor„, a precizat Ada Macovei.

Aceasta susţine, de asemenea, că prin diminuarea  fondurilor şi de la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri, cadrele didactice navetiste, precum şi elevii ,care sunt nevoiţă să parcurgă cu autobuzul sau cu microbuzele şcolare distanţe destul de mari, vor trebui să suporte drumuri dezafectate şi mult mai proaste decât cele care erau până acum.

Fără a investi absolut deloc într-un drum judeţean, înseamnă că nu poate decât să se deterioreze şi mai mult. După acest an, vom avea drumuri şi mai proaste, mijloace de transport care vor fi spre dezafectare, iar sistemul în ansambul va avea foarte mult de suferit. Şi aşa nu se deconta naveta cadrelor didactice şi aşa avem mulţi copii care se duc la alte şcoli decât acolo unde sistemul le oferă posibilitatea şi asta înseamnă costuri suplimentare pentru părinţi. Nici nu vreau să mă gândesc ce se întâmplă în situaţii de accidente, de înzăpeziri de drumuri„, a adăugat inspectorul general al IŞJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *