Consecinţele votului consilierilor USL: Primăria Botoşani va fi nevoită să taie gratuităţile la tramvai acordate elevilor şi pensionarilor

viceprimarul Florin Ghiorghita
viceprimarul Florin Ghiorghita

Hotărârea privind repartizarea bugetului către primării, adoptată în şedinţa de Consiliu Judeţean, nu a respectat niciun principiu legal, niciun principiu economic, niciun principiu al bunului simţ, a declarat viceprimarul Florin Ghiorghiţă. Acesta susţine că hotărârea propusă de consilierii judeţeni ai USL va fi atacată cu siguranţă în instanţă şi asta pentru că municipiul Botoşani nu se va putea descurca cu banii primiţi.

Este normal să ataci hotărârea şi dacă va fi blocat bugetul tuturor primăriilor din judeţ, cu atât mai rău pentru ei. Cu acest buget, ar însemna să avem mai puţini bani pentru toate activităţile pe care ni le-am propus, pentru că deja pierdem o parte din bani din impozitul pe venitul global, o sumă destul de importantă. Dacă mai pierdem şi din banii aceştia care erau puşi ca şi cotă de cofinanţare la proiectele cu fiananţare europeană, vă daţi seama că trebuie să luăm din altă parte şi să acoperim aici„, a precizat Ghiorghiţă.

El spune că în situaţia respectivă, municipalitatea va trebui să ia banii de la gratuităţile acordate pensionarilor pe tramvai, de la investiţii, ori va trebui să se taie din programele cu finanţare nerambursabilă ale asociaţiilor şi ONG-urilor cu activitate culturală sau sportivă.

A fost o lipsă clară de responsabilitate şi o gafă imensă a celor de la Consiliul Judeţean, a consilierilor USL, să aprobe un astfel de amendament la bugetul judeţului. Pe lângă că au distrus instituţii ale CJ, pe care le au în administrare, dar au blocat prin măsura aceasta şi toate finanţările la nivel de CJ. Sunt unii care prin prisma transhumanţei, a oieritului, uită de lucrurile acestea şi văd doar o pietruire de drum într-o comună, făcută şi ea fictiv pentru cda să aibă bani de campania electorală„, a adăugat viceprimarul municipiului Botoşani.

Hotărâre iresponsabilă a consilierilor judeţeni ai USL: Ei au tăiat banii de drumuri şi de investiţii ai CJ

Vezi sumele acordate primăriilor din judeţ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *