Hotărârea Consiliului Județean de împărţire a banilor din buget, atacată în instanţă

 

primarul Catalin Flutur
primarul Catalin Flutur

Primarul Cătălin Flutur a declarat că va ataca în instanța hotărârea Consiliului Județean Botoșani prin care au fost împărțiți luni banii județului Botoșani pentru anul 2012. Flutur, care este și președinte al organizației județene PDL, a spus că va solicita revocarea hotărârii și, dacă acesta lucru nu se va produce, o va ataca în instanță.

„Municipiul Botoșani va solicita revocarea hotarârii şi, dacă nu se va revoca, o vom ataca în contencios administrativ. Nu pot 19 consilieri să condamne un oraș întreg la imposibilitatea de a-și duce la capăt proiectele la capăt. Consiliul Judeţean are proiecte  pe care nu le va putea finaliza”, a declarat primarul Cătălin Flutur în emisiunea „Dialog deschis” de la TeleM.

Potrivit edilului-șef al urbei, municipiul Botoșani ar fi avut nevoie de cel puțin 96 milioane de lei pentru confinanțarea proiectelor cu bani europeni avute în derulare și n-a primit decît 400000 lei. Flutur susține că, la împărțirea sumelor din bugetul județului, trebuiau luate în calcul considerente coerente. El spune că, în afara criteriilor privind populația, kilometrii de drumuri și starea lor, trebuia luat în calcul și necesarul fiecărei localități în parte pentru cofinanțările pe proiectele europene.

„Sunt comune care nu au proiecte cu cofinanţare pentru că domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, Mihai Țâbuleac le-a cerut la fiecare în parte o situaţie cu necesarul în acest și au fost primari care au spus că ei nu au nevoie, că nu au proiecte şi consilierii judeţeni, în mărinimia lor, le dau chiar dacă nu cer, nu au nevoie”, a mai spus primarul Cătălin Flutur.

Flutur a mai spus că prin proiectul de buget adoptat luni municipalitatea nu va mai putea asigura facilitatile acordate pensionarilor si elevilor pentru transportul cu tramvaiul si nici nu va mai putea acorda sprijin asociatiilor culturale si sportive pe proiecte.

One thought on “Hotărârea Consiliului Județean de împărţire a banilor din buget, atacată în instanţă

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Bai flutur ia canta: fluturas nu mai aripioareeeeeee ca usl ti le-a taiaaat maaaai. Dar anul trecut mai inbulbucatule de cacat ce esti , betivan ordinar ca ati lasat un judet intreg fara fonduri, pentru salarii , utilitati publice etc si ati furat voi tati banii cum a fost mai cacat cu ochi betivan. Sa stiti voi astai primult in cur primit urmeaza si urmatoarele suturi nerozilor. PDL isti banditi de tip fascistoid ce sunteti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *