Elevi lăsaţi corigenţi la religie şi educaţie civică

Ada Macovei, inspector general al ISJ
Ada Macovei, inspector general al ISJ

Elevii botoşăneni au rămas corigenţi pe rupte, în primul semestru al acestui an şcolar, la materii precum educaţie civică, religie sau logică. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean nu-şi explică cum mai mulţi elevi au rămas corigenţi sau cu situaţia neîncheiată la un astfel de obiect considerat atractiv şi uşor, iar la celelalte au promovat. Ei dau vina pe profesori care nu lucrează suficient cu aceşti elevi, pentru a putea promova. Astfel de situaţii au fost depistate în urma unor inspecţii în mai multe unităţi de învăţământ.

„În alte unităţi, logica este un obiect la care rămân foarte mulţi corigenţi, argumentele profesorilor fiind faptul că logica este mai grea decât matematica şi că la matematică se poate ca elevul să treacă, dar la logică nu. Din punctul meu de vedere, şi în această ipostază se poate lucra şi mai mult cu elevii, pentru ca ei să poată să obţină rezultate de promovare. Cred că alte exemple de obiecte la care se înregistrează corigenţi şi nu ar trebui să se înregistreze corigenţi, fiind obiecte care pot să aducă un plus de valoare educaţiei şi care pot să stimuleze şi să încurajeze elevul să facă performanţă sau măcar să vină la şcoală şi să facă un minim de efort pentru a promova, sunt educaţia civică, educaţia tehnologică, religia. Nu au fost înregistraţi corigenţi la educaţie fizică, îns schimb la educaţie tehnologică, religie şi civică sunt corigenţi, ceea ce pe mine mă surprinde” a precizat Ada Macovei, inspector general al IŞJ.

Aceasta susţine că numărul mare de corigenţi la aceste obiecte, mai ales la clasele gimnaziale nu face altceva decât să imunizeze elevul. Conducerea IŞJ a cerut directorilor de şcoli să intervină în astfel de situaţii

La asistenţele la ore, putem oricând şi profesorilor prin întrebări cheie şi elevilor cu întrebări cheie să acordăm cu mare uşurinţă nota 2. Aşa încât totul ţine nu neapărat de standardele de evaluare, nu neapărat de metodologii şi de practica pedagogică pe care fiecare a efectuat-o, ci de latura umană la care apelezi împreună cu directorii, pentru ca acestor elevi să li se ia dreptul la educaţie„, a adăugat Ada Macovei.

3 thoughts on “Elevi lăsaţi corigenţi la religie şi educaţie civică

  1. Bai MACOVITA ce esti, dute naibii mai repede la catedra si lamureste tu copii sa invete mai bn, secunostae ca esti SPIRU HARET-rusineeeeeeeeeee sati fiie , cum iti permiti tu sa aduci acuze profesorilor care au muncit cu adevarat ca sa obtina o diploma nu ca tine.Cat crezi ca o sa te mai tina BUHAIU in brate………….

  2. Desi nu sunt o fana a doamnei Macovei trebuie sa recunoastem ca are dreptate de data asta.Sunt profesori care dau dovada de exces de zel.Cat despre cel care se autointituleaza profesor cred ca are multe de invatat el si apoi sa faca comentarii de persoana needucata.

  3. Pentru autointitulatul „profesor”:
    Ce faci cu ortografia ? Daca tot ai timp de comentarii, macar scrie corect. Graba nu scuza greseala.
    PS
    se scrie corect „du-te” si „sa-ti fie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *