Presedintele CJ, Mihai Tibuleac, despre amendamentul USL: Noi, consilierii judeteni, ne taiam craca de sub picioare

sedinta Consiliul JudeteanPresedintele Consiliului Judetean, Mihai Tibuleac, a declarat, in sedinta extraordinara a Consiliului Judetean, ca amendamentul depus de cei 16 consilieri judeteni ai PSD si PNL reprezinta un soc. Acesta a precizat ca prin acest amendament se distrug propriile investitii ale judetului si practic nu se va putea realiza bugetul judetului pe acest an. 

Consilierii USL au propus o micsorare a bugetului la Directia Judeteana de Drumuri si Poduri, dar si a bugetului propriu al Consiliului Judetean.

” Amendamentul nu reprezinta decat o abatere cu 180 grade la ceea ce s-a avut in vedere la elaborarea proiectului. Acest amendament inseamna ca nu vom putea pune aportul nostru pentru continuarea lucrarilor la Spitalul Judetean, ca nu vom duce la bun sfirsit proiectul cu deseurile si cel cu apa. Noi, consilierii judeteni, ne taiam craca de sub picioare. Sa ne explice de ce atita ura pentru proiectele de investitii din judetul Botosani„, a precizat Mihai Tibuleac.

Presedintele CJ a tinut sa precizeze ca daca va fi aprobat amendamentul depus de consilierii judeteni ai USL, Directia Judeteana de Drumuri si Poduri va trebui sa disponibilizeze din salariati. 

Acest buget inseamna ca ma obligati, pe mine, sa vin in sedinta urmatoare cu un proiect de incetare a activitatii, fara sa mai punem la indoiala ca nu vom mai putea sa plombam drumurile„, a mai spus Tibuleac.

Vicepresedintele CJ, Catalin Lupascu, a declarat, in replica, ca amendamentul depus de USL nu are niciun fel de ura la proiectele CJ si ca acesta a fost fundamentat in baza legislatiei in vigoare.

Suntem convinsi ca este un an de criza, dar suntem convinsi ca veti face demersuri catre Guvernul Boc sa trimita catre judetul Botosani sumele necesare comunitatii locale, nu numai la Suceava„, a precizat Catalina Lupascu.

La rindul sau, consilierul judetean Ion Diaconu a cerut aminarea sedintei, in vederea analizarii amendamentului care a fost depus la mapa consilierilor inainte de inceperea sedintei.

„Aceasta lista nu a fost facuta intr-un laborator unde au fost doar doi oameni”, a precizat Diaconu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *