Instanţa taie din drepturile de navetă ale profesorilor botoşăneni

Maria Tiprigan, liderul SIP Botosani
Maria Tiprigan, liderul SIP Botosani

Decizie surprinzătoare dată de instanţa botoşăneană în cazul unor drepturi ale cadrelor didactice prevăzute prin Contractul colectiv. Sindicatul Învăţământului Preuniversitar (SIP) Botoşani a dat în judecată primăriile din judeţ care refuză să deconteze naveta cadrelor didactice şi, potrivit primelor sentinţe, drepturile profesorilor cu naveta sunt diminuate cu 25%.

Noi am deschis procese pentru nedecontarea cheltuielilor de transport la şi de la locul de muncă pentru cadrele didactice. Ne-au venit primele hotărâri, în care se spune că am câştigat, dar numai 75% din contravaloarea navetei. Am rămas fără grai când am văzut că drepturile profesorilor sunt diminuate cu 25%. Diminuezi salariile o dată, dar diminuezi şi naveta cadrelor cu 25%. Într-un cuvânt, instanţele primesc indicaţii preţioase ca să taie tot ce este de tăiat. Cred că justiţia este dirijată să facă acest lucru. Poate ar mai trebui impozitat şi fumul care iese de pe coşul caselor“, a precizat Maria Ţiprigan, liderul SIP.

Sindicatul va aştepta ca instanţa să se pronunţe în toate dosarele depuse la Tribunalul Botoşani pe această speţă pentru a vedea dacă sentinţa va fi aceeaşi.

SIP Botoşani va face recurs la deciziile date de instanţa botoşăneană. Şi anul trecut sindicatele din învăţământ au dat în judecată primăriile pentru nedecontarea navetei în 2010, însă drepturile au fost obţinute în instanţă în totalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *