Accident cu cinci victime, sâmbătă dimineaţă la Oroftiana. Două persoane au fost transportate la Iaşi, cu elicopterul

elicopterul SMURD a aterizat la UM 01189 si a preluat cele doua victime
elicopterul SMURD a aterizat la UM 01189 si a preluat cele doua victime

Trei persoane au fost grav rănite, iar alte două au fost rănite uşor, după un accident de circulaţie produs în localitatea Oroftiana din comuna Suharău. Şase tineri cu vârste între 19 şi 25 de ani, se întorceau de la discotecă cu un VW Golf 3. Ei se îndreptau spre Baranca, însă pe fondul unei derapaj produs pe fondul vitezei şi a consumului de alcool, şoferul maşini, Vlad Didea, de 23 de ani, scapă controlul asupra volanului şi loveşte un parapet metalic de pe marginea drumului. metalul parapetului a pătruns prin habitaclul maşinii, rănindu-i pe pasageri.

În urma accidentului, trei persoane (Bogdan Ionuţ Rusnacu, de 20 de ani, Silviu Cristian Rusnacu, de 18 ani, şi Ionuţ Apetroaie, de 19 ani, toţi din Oroftiana) au fost rănite grav, fiind transportate cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Mavromati. Doi dintre pasageri au rămas încarceraţi, având nevoie de intervenţia echipelor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

La faţa locului s-au deplasat un echipaj de descarcerare şi unul SMURD aparţinând Detaşamentului de Pompieri Dorohoi, precum şi trei ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Dorohoi şi Botoşani. Pentru scoaterea celor două victime, Bogdan Ionuţ Rusnacu, de 20 de ani, şi Ionuţ Apetroaie, de 19 ani, dintre fiarele contorsionate s-a acţionat pentru tăierea portierelor şi a cupolei. Pasagerul din dreapta a fost preluat de echipajul cu medic şi transportat la Spitalul Judeţean „Mavromati” Botoşani, iar celelalte patru victime au fost preluate de echipajul SMURD şi celelalte două ambulanţe şi transportate la Spitalul de Dorohoi pentru a fi stabilizate. Ulterior, acestea au fost transferate la Spitalul Judeţean Botoşani. Pompierii au acţionat şi pentru înlăturarea pericolului de incendiu, fiind decuplate bornele bateriei.

Întrucât starea celor două persoane care au fost descarcerate necesită transportul de urgenţă la spitalele de specialitate din Iaşi, în jurul orei 10.00 a fost solicitat un elicopter SMURD .

Testat, şoferul avea o alcoolemie de 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *