Social-democratii botosaneni critica initiativa puterii de a da posibilitatea inaltilor functionari publici sa candideze la alegerile din toamna

Gheorghe Marcu, Dolineaschi PSDPresedintele PSD Botosani, Gheorghe Marcu, a criticat, vineri, in cadrul unei conferinte de presa, initiativele luate de actuala putere. Comasarea alegerilor, dar si posibilitatea inaltilor functionari publici de a candida la alegerile din acest an, aduc atingere democratiei, sustin social-democratii botosaneni.

 “Actuala putere se pregateste pentru a fura alegerile, care vor avea loc cel mai probabil pe 18 noiembrie. Pe linga faptul ca au incalcat prevederile Constitutiei Romaniei, comasind alegerile locale cu cele legislative, acum PDL vine cu o alta initiativa legislative, care doresc sa permita inaltilor functionari publici sa candideze pentru functii de presedinte de Consiliu Judetean, senatori si deputati. Nu mi se pare corect ca inalti functionari publici, si aici ne referim la prefecti, sa poata candida si in ca de nereusita se intoarce la functia initiala”, a spus Marcu.    

Presedintele PSD considera ca inaltii functionari publici, care detin conducerea institutiilor publice in Romania, vor influenta si vor obliga salariatii din subordine sa-i voteze.

Aceleasi critici au fost aduse si de deputatul Andrei Dolineaschi, care sustine ca aceasta initiativa inseamna  ingerinte in procesul electoral.

Ne asteptam la alte mizerii si incalcari ale legilor”, a mai subliniat deputatul PSD.

One thought on “Social-democratii botosaneni critica initiativa puterii de a da posibilitatea inaltilor functionari publici sa candideze la alegerile din toamna

  1. Aloo! Domnuuu parlamentar! Spune tot adevarul, nu pe jumatate. Ai uitat sa spui ca functionarul va fi suspendat din functie daca doreste sa candideze. Deci nu organizeaza nimic. Dar, ca sa te lamuresti cum se face, intreaba-l pe colegul matale de partid si de parlament Macaleti. Ca nici el nu a demisionat, ci doar s-a suspendat atunci cand a candidat. Si e bine mersi deputat. Dati dovada de ipocrizie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *