Şcolile îşi schimbă denumirile din anul şcolar viitor. Liceul de artă „Ştefan Luchian” se va numi Şcoala de artă „Ştefan Luchian”

Daniel Botezatu, inspector general adjunct al ISJ
Daniel Botezatu, inspector general adjunct al ISJ

O parte a unităţilor de învăţământ din judeţul Botoşani îşi vor schimba denumirile din anul şcolar 2012-2013. Potrrivit unui ordin al ministrului Educaţiei Daniel Funeriu, unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, confesional şi particular vor avea denumiri în conformitate cu prevederile procedurii de atribuire a denumirilor unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Astfel, unităţile de învăţământ pentru educaţie timpurie vor fi creşe, grădiniţă cu program normal sau prelungit şi centru de zi. Unităţile de învăţământ pentru învăţământul primar nu se vor mai numi, spre exemplu, şcolile cu clasele I-IV, ci şcoli primare. Unităţile de învăţământ care au dobândit titulatura de colegiu îşi vor păstra denumirea, în continuare.

În schimb, Liceul de artă se va numi, din anul şcolar viitor, Scoala de artă „Ştefan Luchian”, iar unităţile de învăţământ pentru învăţământul special se vor numi „Şcoală pentru copiii cu deficienţe”.

Se introduce un standar de denumire a şcolilor la nivel naţional. Practic, dispare Şcoala cu clasele I-VIII şi devine Şcoala gimnazială nr.7 Octav Băncilă, de exemplu„, a declarat Daniel Botezatu, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

One thought on “Şcolile îşi schimbă denumirile din anul şcolar viitor. Liceul de artă „Ştefan Luchian” se va numi Şcoala de artă „Ştefan Luchian”

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Cred ca pentru unii „gandesc” este doar o activitate cerebrala a altora!
    Exemplul din articol: „Liceul de arta” = „Scoala de arta”
    „Procedura…” spune:
    Art. 2. Denumirea unitatii de invatamant trebuie sa reflecte nivelul cel mai inalt de invatamant scolarizat in unitatea de invatamant respectiva.
    Art. 4. Incepand cu anul scolar 2012-2013, unitatile de invatamant preuniversitar de stat si particular vor avea denumirile urmatoare:
    d) unitatile de invatamant pentru nivelul secundar superior sau liceal:
    (ii) liceu vocational;
    h) unitatile de invatamant pentru invatamantul de arta:
    – scoala de arta;
    Invatamantul de arta este vocational si nu profesional, parerea mea si nu numai.
    Deci „liceul” ar trebui sa ramana „liceu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *