Spitalul Judeţean cere în instanţă de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate peste un milion de euro pentru servicii nedecontate

Casa de Asigurari de Sanatate Botosani
Casa de Asigurari de Sanatate Botosani

Spitalul Judeţean a dat în judecată Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi cere nici mai mult nici mai puţin de un milion de euro pentru servicii medicale efectuate şi nedecontate. Procesul este unul în premieră deschis de o unitate spitalicească din judeţul Botoşani, care cere bani prin instanţă pentru cazurile nedecontate de instituţia de asigurări de sănătate.

Am cerut în instanţă să ne dea 47 miliarde lei vechi, pentru că în 2010 nu ne-a acceptat cheltuiala pentru bolnavii trataţi peste contract. Au fost pacienţi trataţi de ordinul miilor pentru care nu ne-au fost decontate serviciile. Spitalul nu poate să-i refuze pe bolnavii care vin la urgenţă, iar din acest motiv s-a depăşit contractul cu ei„, a spus Victor Niţu, juristul Spitalului Judeţean.

Spitalul Judeţean încearcă acum pe calea instanţei să recupereze banii. Primul termen al procesului este pe 3 februarie.

De partea cealaltă, reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate spun că şansele de reuşită ale spitalului sunt minime. Rodica Huţuleac, şefa CAS Botoşani, a declarat că spitalul trebuia să se încadreze într-un contract încheiat cu instituţia de asigurări, iar dacă acesta a fost depăşit problema nu mai este a Casei de Asigurări.

Ei vor să rezolve această problemă, în urma unei sesizări făcute de Curtea de Conturi, şi s-au gândit să dea Casa în judecată. Atâta timp cât eu am contract cu ei şi le-am plătit facturile şi nu am nicio datorie, nu văd de ce să ne dea în judecată„, a precizat Rodica Huţuleac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *