Primăriile vor primi mai puţini bani în acest an prin Direcţia de Finanţe. Vezi sumele repartizate la nivel de judeţ

primari Colegiu prefecturalDacă anul trecut a fost un adevărat scandal la Consiliul Judeţean în momentul în care au fost repartizaţi banii către administraţiile locale, anul acesta situaţia se va repeta cu siguranţă şi asta pentru că sumele primite prin Direcţia de Finanţe sunt mai mici decât anul trecut.

Potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Mihai Aroşoaie, la cota de 20% din sumele defalcate din TVA s-a primit 13,6 milioane lei faţă de 16, 3 lei anul trecut. La cota de 20% din cota de 21% impozit pe venit suma primită pentru 2012 este de 4,4 milioane de lei, faţă de 6,5 milioane de lei cât a fost anul trecut. Nici la sumele defalcate din TVA pentru drumuri judeţene şi comunale nu s-au primit bani mai mulţi. Suma primită anul trecut a fost de 14,34 milioane lei, iar anul acesta se ridică la 9,3 milioane de lei.

Am stabilit în şedinţa de astăzi (nr.miercuri) criteriile de împărţire. La drumuri, banii se vor da funcţie de lungimea drumurilor pe fiecare comună, iar la sumele de echilibrare pentru proiecte sunt două criterii, respectiv suprafaţa comunei şi numărul de locuitori. Banii sunt cu mult mai puţini decât anul trecut„, a spus Aroşoaie.

Executivul Consiliului Judeţean se va întruni, vineri, cu primarii din judeţ, pentru a li se comunica sumele repartizate, urmând ca luni, în şedinţă extraordinară, să fie repartizate sumele unităţilor administrativ teritoriale. Aroşoaie a declarat că mai mult ca sigur vor fi depuse amendamente pe acest proiect din partea partidelor politice.

One thought on “Primăriile vor primi mai puţini bani în acest an prin Direcţia de Finanţe. Vezi sumele repartizate la nivel de judeţ

  1. Scenariu posibil
    Sa incepem cu o intrebare logica: Daca economia va creste in anul 2012 cu 0,5-1%( dupa spusele domnilor Boc si Basescu), atunci si bugetul de stat ar trebui sa se situeze cel putin la nivelul anului 2011.
    A doua intrebare:Daca sumele defalcate si cele pentru echilibrarea bugetelor locale din judetul Botosani sunt mai mici decit in anul 2011, atunci……. ghici ciuperca ce-i? Pe parcursul anului doar unele primarii, stim noi care vor fi acestea, vor fi cadorisite cu sume importante din rezerva bugetara a Guvernului Boc.Pentru ce? Pentru a cistiga alegerile.
    Poate fi acesta un scenariu aproape de realitate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *