Accident de muncă la Servicii Publice Locale Dorohoi: Unui muncitor i-a fost smulsă mână

Un muncitor al societăţii Servicii Publice Locale Dorohoi va rămâne cel mai probabil infirm după ce a suferit un accident de muncă la o mână. Accidentul de muncă a avut loc, joi, în jurul orei 11,40 , când lucrătorul Dumitru Vieriu, lucrător  la Staţia de Sortare şi Transfer a Deşeurilor, lucra la presa hidraulică de 25 tone la confecţionarea balotilor din peturi. În momentul când a scos un balot de peturi cu transpaletul în vederea depozitării  a observat un pet agăţat de ghidaj  şi încercând să tragă petul, în timp ce capul de presare îşi făcea cursa dus – întors, i-a fost prinsă mâna dreaptă cu tot cu manuşă, smulgându-i-o.

A fost anunţat serviciul de urgenţă 112 şi a fost transportat la Spitalul Judeţean Mavromati Botoşani. Muncitorul are 53 ani, este căsătorit  şi o vechime la locul de muncă  de un an şi 3 luni. 

Comunicarea evenimentului la ITM Botosani a fost făcută de către  Belesică Marcel – lucrător desemnat SSM. Cercetarea  evenimentului este  efectuată de către  inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă a ITM Botoşani.

În luna martie a acestui an la aceeaşi societate tot la societatea Servicii Publice Locale Dorohoi, a decedat lucrătorul Fănică Chiroşcă, societatea fiind răspunzătoare de producerea accidentului mortal,  fiind  sancţionată cu trei amenzi contravenţionale în valoare de 20.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *