Hotărâri de consilii locale privind acordarea de drepturi salariale, atacate în instanţă de prefect

prefectul Cristian Roman
prefectul Cristian Roman

Bilanţ pozitiv obţinut de Instituţia Prefectului în ceea ce priveşte dosarele aflate pe rolul instanţei de contencios administrativ. Instituţia Prefectului a pierdut doar un singur proces, acela de anulare a Hotărârii Consiliului Judeţean privind organizarea referendumului, însă a câştigat peste zece astfel de acţiuni.

Zece dintre litigii au vizat acordarea unor drepturi salariale la tot atâtea unităţi administrativ teritoriale. Prefectul Cristian Roman a atacat hotărârile locale în instanţă şi a avut un prim câştig de cauztă. Este vorba de hotărâri ce privesc acordarea drepturilor salariale la primăriile Botoşani, Frumuşica, George Enescu, Flămânzi, Durneşti, Răchiţi, Bucecea, Frumuşica, Broscăuţi şi Coţuşca.

Sunt hotărâri privind acordarea unor drepturi salariale, din punctul meu de vedere nelegale. Toate acestea au fost câştigate de instituţia noastră şi au făcut recursuri. Se judecă la Curtea de Apel Suceava. Numărul de procese pe care îl avem este foarte mare: pe civil, pe fond funciar. Sunt în jur de 2000 de procese„, a spus prefectul Cristian Roman.

De asemenea, instanţa a mai admis acţiunea prefectului şi în cazul unor hotărâri ale Consiliului Local Manoleasa, respectiv Consiliului Local Băluşeni privind concesionarea unor păşuni. Aceste dosare se află pe rolul instanţei de fond.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *