Preşedintele CJ despre Lacul cu nuferi: Dacă nici acţiunea în instanţă nu va avea un rezultat favorabil, vom fi nevoiţi să apelăm şi la a treia cale, respectiv cea a expropierii

Mihai Tibuleac, presedintele CJ

Consiliul Judeţean va uza de toate căile pentru ca Lacul cu nuferi să treacă în proprietatea judeţului. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac, în cadrul şedinţei de CJ de joi. Acesta a spus că o primă modalitate de revendicare a lacului a vizat negocierile cu proprietarul, respectiv, adică medicul veterinar Dorin Vasiliu, însă aceasta a eşuat, însă mai există două căi de revendicare.

În momentul acesta, am atacat, nevoiţi fiind, cea de-a doua cale, respectiv demersul în justiţie şi această cale este în curs de soluţionare. Dacă nici asta nu va avea un rezultat favorabil, vom fi nevoiţi să apelăm şi la a treia cale, respectiv cea a expropierii pentru cauză de utilitate publică„, a precizat Mihai Ţâbuleac.

Consilierul judeţean al PNL, Gheorgeh Epuraş, a cerut Executivului să se facă toate demersurile necesare în vederea redobândirii lacului cu nuferi de la Ipoteşti.

În bugetul judeţean am avut aprobată suma de 50.000 lei, iar, în vederea vânzării, proprietarul nu a acceptat decât minim 4 miliarde lei. Lacul cu nuferi deocamdată este proprietate privată. S-a făcut o greşeală, nu ştiu cine: Romsilva, Consiliul Judeţean, Prefectura, Comisia Judeţeană de Fond Funciar. Ar trebui făcute în primul rând demersurile necesare ca să redobândim, fie prin cumpărare, fie prin anularea titulrilor de proprietate, fie prin schimburi de teren, acest obiectiv turistic care ne-a aparţinut şi ar trebui să ne aparţină. Cine a făcut greşeala, să răspundă. Ar trebui făcute demersurile pentru redobândirea acestei zone turistice„, a menţionat consilierul judeţean Gheorghe Epuraş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *