Spitalul Județean va avea peste 2.200 de salariați după comasare

Spitalul JudeteanNoua structură organizatorică a Spitalului Județean a fost definitivată, a anunțat președintele Consiliului Județean, Mihai Țâbuleac. Acesta a declarat că se așteaptă și Hotărârea de Guvern privind reorganizarea spitalelor din Botoșani, pentru ca Spitalul Județean să intre, din 2012, la o treaptă superioară de salarizare, la fel cum se va întâmpla și cu celelalte spitale propuse spre comasare. Spitalul Județean va avea după comasare 2.200 de salariați față de 800 câți are în prezent. Surse din sistem susțin că Spitalul Județean ar fi cel mai mare din țară după această comasare.

Am pregătit noua structură organizatorică, iar în baza Hotărârii de Guvern vom intra pentru 2012 la o treaptă superioară de finanțare. Spitalul Județean nu va mai fi penalizat cu 2%, iar celelalte spitale vor urca în categorie de la V la III și de la IV la III. Toate astea reprezintă bani mai mulți pentru spitalul rezultat prin reorganizare. În același timp, am convingerea că prin reorganizare se va obține și o posibilitate de managemenet mai eficientă„, a precizat Mihai Țâbuleac.

Acesta este convins că datoriile acumulate de unele dintre spitale, respectiv Spitalul de Psihiatrie și Maternitatea Botoșani, vor fi recuperate. Președintele CJ a mai spus că în ceea ce privește personalul TESA, nu există posibilitatea de absorbție de 100%.

Spitalul Judetean va avea după comasare aproximativ 2200 de salariați, față de o cifră scriptică de 3000. Sunt foarte multe locuri vacante în acest sistem. În ceea ce privește aplicarea normativului la personalul TESA, aici de la început s-a văzut că nu este posibilitate de absorbție de 100%„, a adaugat Tibuleac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *