Comunicat PSD: Cei care ne guvernează datorează scuze în faţa românilor care şi-au câştigat drepturile fundamentale în Revoluţie

PSD BotosaniAstăzi Parlamentul României comemorează momentul decembrie 1989. Istoria noastră recentă, vie încă în memoria multora, ne compleşeşte la sfârşit de an  şi ne reaminteşte pentru ce am ieşit atunci în stradă.

Realitatea prezentă, însă, este dezolantă. Dincolo de criza economică, România traversează, la 22 de ani de la Revoluţie, o criză morală şi identitară. Nu ne regăsim în cei care se calcă în picioare la cozile sărăciei, dar totuşi le formăm zilnic, în orice colţ al ţării; nu ne regăsim în sintagma profund jignitoare “ţiganii Europei”, dar promovăm prin orice mijloace subcultura, furtul şi violenţa; blamăm politica şi politicienii, dar ne vindem votul pentru un pix şi un balon…

 Suntem, la 22 de ani de la Revoluţie, în căutarea noastră. Ultimii trei ani, însă, au marcat un regres profund pentru întreaga societate românească. Actuala guvernare a garantat în aceşti ani furtul cu acte în regulă, încălcarea legii chiar în forul legislativ suprem al ţării şi a împărţit România în două: cea săracă, a celor mulţi şi cea bogată, a celor cu privilegii de la stat.

  Pentru toate acestea şi pentru multe alte motive, cei care ne guvernează datorează scuze în faţa românilor care şi-au câştigat drepturile fundamentale în Revoluţie.

  Să ne amintim, aşadar, istoria noastră recentă şi să ne întoarcem în trecut cu respectul cuvenit. Numai aşa vom putea evita repetarea greşelilor, se precizeaza inr-un comunicat al PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *