Avalanşă de cereri din partea învăţătorilor şi maiştrilor pentru echivalarea studiilor

Daniel Cojocariu, inspector resurse umane ISJ
Daniel Cojocariu, inspector resurse umane ISJ

Aproximativ 1000 de cadre didactice, învăţători, educatori şi maiştri şi-au depus dosarele la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) pentru a fi asimilaţi ca profesori. Data limită de depunere a dosarelor la IŞJ a fost 15 decembrie. Potrivit unui ordin al Ministerului Educaţiei, învăţătorii botoşăneni au posibilitatea să fie trecuţi pe post de profesori pentru învăţământ primar şi asta doar în baza unor grile de punctaj. Reprezentanţii IŞJ au estimat că în această primă etapă vor fi depuse în jur de 300 de dosare pentru evaluare, însă solicitările sunt cu mult peste aşteptări, adică triple faţă de estimări.

„Sunt în jur de 1000 de dosare depuse. Acum se face o centralizare a acestora. Evaluarea va avea loc însă la începutul anului viitor. Va fi numită o comisie de evaluare, exact ca la gradaţiile de merit, iar o parte din dosare vor merge şi în centre universitare„, a precizat Daniel Cojocariu, inspector resurse umane din cadrul IŞJ.

Trebuie precizat că metodologia privind recunoaşterea şi echivalarea competenţelor profesionale dobândite de cadrele didactice face referire la învăţătorii, educatoarele, institutorii şi chiar maiştrii sau antrenorii, care nu au studii superioare, dar care au au rezultate deosebite în munca la catedră. Ei vor fi numiţi profesori pentru învăţământ pre-primar, profesori pentru învăţământul primar, de instruire practică sau profesori antrenori.

2 thoughts on “Avalanşă de cereri din partea învăţătorilor şi maiştrilor pentru echivalarea studiilor

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Ce porcarie cu asa zisele studii superioare facute ,,la apelul bocancilor”.In institutii bugetare,smecherii si-au cumparat niste hartii poreclite diplome (de absolventi studii superioare), pentru a-si mari salariile in urma incadrarii la o clasa superioara de salarizare vezi doamne studii superioare….de parca sa fii casier,paznic ,secretara si alte tinichele in sistemul sinecurist trebuie sa ti se plateasca o hartie nu munca efectiva pe care o faci….In Romania nu mai gasesti decat absolventi de ,,studii superioare” dar fara acoperire in cunostinte…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *