Inspectoratul Județean al Poliției de Frontieră Botoșani devine serviciu în subordinea Inspectoratului Teritorial Iași

politia de frontiera IJPF BotosaniInspectoratul Județean al Poliției de Frontieră Botoșani se desființează oficial. Decizia de reorganizare a activităţii Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră prin comasarea unor inspectorate judeţene a intrat în vigoare pe 15 decembrie. Potrivit unui comunicat de presă al Poliției de Frontieră Româna, IJPF Botoșani va funcționa ca serviciu în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași. În țară, vor funcționa cinci astfel de inspectorate teritoriale plus Garda de Coasta la frontiera martimă.  

Noua structură a Poliției de Frontieră va permite coordonarea unitară a activităților specifice derulate, asigurarea unui înalt nivel de supraveghere și control la frontiera terestră, maritimă și fluvială, combaterea migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere în zona de responsabilitate, precum și respectarea regimului juridic al frontierei de stat. Reorganizarea Politiei de Frontiera are ca scop principal intarirea structurilor operative de executie, in urma aplicarii acesteia fiind reduse 25 de functii de conducere. Totodata, au fost ajustate structurile suport, fiind realizata o reducere a personalului care incadra astfel de structuri cu aproximativ 12%”, se precizează într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră Româna.

 Serviciile Teritoriale ale Politiei de Frontiera, subordonate Inspectoratelor Teritoriale, vor functiona in judetele de frontiera, principalele atributii fiind:  organizarea si desfasurarea de actiuni – independent sau impreuna cu organele de cooperare de pe raza judetului – in scopul prevenirii si combaterii migratiei ilegale si a infractionalitatii transfrontaliere; desfasurarea de actiuni informativ-operative, de investigare si cercetare a infractiunilor deosebit de grave, circumscrise migratiei ilegale si criminalitatii organizate transfrontaliere; la solicitarea sectoarelor de pe raza judetului, desfasurarea de actiuni de sprijin pe linia supravegherii si controlului trecerii frontierei, in scopul prevenirii incalcarii legislatiei specifice.

In perioada urmatoare, se va face o analiză a posturilor existente din aceste inspectorate.

One thought on “Inspectoratul Județean al Poliției de Frontieră Botoșani devine serviciu în subordinea Inspectoratului Teritorial Iași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *