Comunicat de presă USL pe tema comasării alegerilor

Florin Turcanu, presedintele PNL Botosani si Gheorghe Marcu, presedintele PSD Botosani
Florin Turcanu, presedintele PNL Botosani, si Gheorghe Marcu, presedintele PSD Botosani

Uniunea Social Liberală Botoşani a remis, vineri, un comunicat de presă pe tema comasării alegerilor., în care îşi manifestă dezacordul faţă de decizia Guvernului de asumare a răspunderii în faţa Parlamentului. Vă prezentăm comunicatul integral:

Într-un comunicat de presă anterior, ne exprimam îngrijorarea cu privire la intenţia PDL şi acoliţilor săi de a instaura în România un regim de dictatură, în dispreţ total faţă de aspiraţiile şi voinţa poporului român.

Data de 15 decembrie 2011, devine o dată tristă pentru poporul român. Este data la care PDL, susţinut de UNPR (partidul celor fără conştiinţă) şi UDMR a dat una dintre cele mai grele lovituri sistemului democratic din România, asumându-şi răspunderea pe comasarea alegerilor.

U. S. L. Botoşani nu poate fi indiferent la umilirea poporului român de o guvernare clientelară pentru care singura raţiune de a exista este interesul de grup.

Corupţia, sistemul mafiot instalat în toate structurile statului, subordonarea serviciilor secrete şi a puterii judecătoreşti, iată premizele instalării unui regim dictatorial.

În respect deplin pentru poporul român şi pentru sistemul democratic din România U.S.L. a depus pe 15 decembrie 2011, moţiunea de cenzură intitulată „După 22 de ani, democraţia este în pericol.

Comasarea alegerilor, votul prin corespondenţă, alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin, sunt tot atâtea metode de nesocotire a voinţei poporului român prin încercarea fraudării grosolane a rezultatului alegerilor.

U.S.L. Botoşani cere parlamentarilor şi aleşilor locali ai PDL să ia atitudine împotriva acestor manevre, dovedind ataşament faţă de cei care le-au acordat votul.

Cu siguranţă nu o vor face. Preferă să obţină o funcţie prin metode frauduloase, vanzându-şi  conştiinţa si demnitatea.

U.S.L. nu este singur în această luptă. Poporul român este alături de U.S.L. şi împreună le vom zădărnici planurile diabolice.

Împreună vom reda România, românilor şi Botoşaniul, botoşănenilor.

          Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *