Sefa invatamintului botosanean avertizeaza provesorii sa nu dea teme pentru vacanta elevilor

Ada Macovei, inspectorul general al ISJ
Ada Macovei, inspectorul general al ISJ

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean avertizeaza cadrele didactice cu privire la temele pentru vacanta. Ada Macovei, inspectorul general al ISJ, recomanda profesorilor si invatatorilor care sunt tentati sa ocupe vacanta elevilor cu activitati extrascolare sa o faca fara nicio ezitare, iar celor care au de gind sa dea teme elevilor pentru vacanta sa isi revizuiasca atitudinea.

Vacanta inseamna pauza de la invatare. Copii care isi doresc sa lucreze suplimentar o pot face, dar nu exista nicio justificare pentru notarea temelor pentru vacanta, pentru volumul temelor pentru vacanta care este exagerat si care in continuare depaseste ceea ce am recomandat impreuna cu psihologii scolari, teme doar la obiectele de evaluare nationale. In continuare se dau teme la aproape toate obiectele„, a spus Ada Macovei.

Reprezentantii ISJ vor face o inspectie tematica, la inceputul semestrului doi pentru a vedea daca s-a tinut cont de masura trasata.

Noi nu putem sanctiona profesorii. Acestia pot fi avertizati, doar directorul poate dispune masuri. Sunt scoli unde temele sunt notate. Nu trebuie sa ne razbunam pe elevi„, a adaugat inspectorul genral al ISJ..

One thought on “Sefa invatamintului botosanean avertizeaza provesorii sa nu dea teme pentru vacanta elevilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *