Terenurile armatei, tot mai greu de obţinut de către municipalitate

viceprimarul Catalin Alexa
viceprimarul Catalin Alexa

Primăria Botoşani nu a preluat nici la această dată în totalitate terenurilor de la Ministerul Apărării Naţionale. În ciuda nenumăratelor demersuri făcute chiar şi la nivel central, până la această dată s-a reuşit obţinerea a doar şase hectare de teren din cele aproape 90 de hectare. Motivul este, spun reprezentanţii Primăriei Botoşani, procedura greoaie privind acest transfer. Municipalitatea are în vedere iniţierea unor proiecte de dezvoltare rurală pe terenurile respective.

Suntem încă în discuţii şi purtăm corespondenţă cu cei de la Armată, însă lucrurile se mişcă foarte greu la ora aceasta. Pe cele şase hectare de teren am făcut nişte puneri în posesii la Legea fondului funciar. Dar numai nişte bucăţtele, iar din cele aproape şase hectare doar un hectar se poate folosi. Restul este râpă. Terenul este la Pacea, lângă spălătorie„, a precizat viceprimarul Cătălin Alexa.

Acţiunea de preluare a terenurilor armatei, pe care se doreşte construcţia unor sedii de instituţii precum şi ridicarea unor noi blocuri ANL, în început în urmă cu mai bine de trei ani însă nu a fost finalizată nici până la această dată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *