Garda de Mediu Botoşani execută silit 12 primării pentru neachitarea unor amenzi

Rodica Zelinca, comisar sef Garda Mediu Botosani
Rodica Zelinca, comisar sef Garda Mediu Botosani

Cele 78 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ trebuia să-şi pună la punct registrele spaţiilor verzi, lucru care nu s-a întâmplat în cazul a aproape jumătate dintre acestea. Comisarii de la garda de Mediu au efectuat controale la primăriile din judeţ şi au constatat că doar 37 din cele 78 de primării din judeţ aveau instituite aceste registre, celelalte  41 fiind sancţionate.

S-a dat şi un termen unităţilor administrativ-teritoriale ca după 60 de zile să fie finalizate acele registre, indiferent care era stadiul lor. Din aceste 41 de administraţii publice locale, la 12 deja amenzile au fost trimise în debit, în vederea executării silite, ţinând cont că s-a expirat termenul de 30 de zile şi nu a contestat şi prezentat ordin de plată sau chitanţă privind contravaloarea amenzii„, a spus Rodica Zelincă, comisar şef la Garda de Mediu Botoşani.

Executarea silită se face, potrivit sursei citate, de către trezoreriile din Botoşani, Săveni, Darabani şi Dorohoi. Valorile sancţiunilor sunt între 1000 şi 5000 lei, pe fiecare unitate administrativ-teritorială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *