„Soldații” de la „Antipa” și-au ales bobocii pentru marea finală

Alexandra Sava și Cezar Velniciuc, Miss și Mister Boboc Liceul "Antipa"

Elevii de la Liceul de Științele Naturii „Grigore Antipa” și-au ales, marți, reprezentanții în finala concursului Miss și Mister Boboc, care va avea loc pe data de 17 noiembrie. Alegerea celor doi reprezentanți în competiția în care se vor întrece cei mai frumoși boboci din liceele botoșănene s-a făcut într-un cadru asemănător celui de cazarmă militară.

Cei 14 liceeni (7 fete și 7 băieți), aspiranți la  statutul de Miss și Mister Boboc, au jucat rolul unor soldați, ei avînd de trecut prin diferite probe în acord cu povestea și decorul ingenios create. Sloganul sub care s-a desfășurat seara fostului liceu Sanitar a fost unul cât se poate de sugestiv pentru povestea pe care au închipuit-o pentru competiția bobocilor, respectiv „La Antipa s-a coborât milităria din pod”.

Proba de zi a fost și cea care i-a introdus în scenă pe concurenți, pentru prima dată, aceștia fiind întâmpinați în scenă de doi militari mascați, închipuiți.  Liceenii care au organizat programul serii s-au dovedit inventivi la organizarea probelor prin care au avut de trecut concurenții.

Genoflexiuni și flotări, pe scenă, la Balul Bobocilor

De departe, cea care a stîrnit hazul publicului, foarte numeros, din sală, a fost antrenamentul pe care îl execută zilnic soldații în armată. În cazul bobocilor, instructajul a beneficiat de ritmuri muzicale diverse de la refrenele cântate de Fata Morgana  până la „Cotton Joe” (Rednex) sau celebra Macarena, concurenții putând astfel să-și dezvăluie foarte bine calitățile de dansatori. Proba aceasta a înlocuit cu succes proba sportivă de la celelalte competiții, concurenții executînd pe scenă tot felul de mișcări sportive ca genoflexiuni, flotări, ș.a.

A urmat o proba surpriză, încă neîntâlnită la spectacolele celorlalte licee. Fiecare pereche a trebuit să se supună unui exercițiu inedit cum ar fi să conceapă pe loc o declarație de dragoste cu cuvinte neadecvate, să cânte, în duet, două strofe din imnul României, să realizeze un schimb de replici format numai din întrebări sau să danseze pe ritmurile melodiei Brașoveanca. Cel mai gustat moment de către public, la proba aceasta, a fost momentul de karaoke pe care doi dintre concurenți l-au realizat. Ei au cîntat împreună cu spectatorii din sală piesa „Cât de frumoasă ești”, având versurile afișate pe un videoproiector. În timpul momentelor artistice, precum și al probelor, pe acest videoproiector, au fost derulate imagini cu concurenții.

Duet de beat boxing cu Cosmin Agache, în premieră, la balul „Antipa”

 Nu a lipsit nici proba întrebărilor de cultură generală la care au fost supuși bobocii. Proba costumelor de seară s-a integrat și ea în decorul creat de liceenii de la „Antipa”. După modelul nunților americane, cînd mireasa este dusă la altar de tată, tânăra aspirantă la statutul de Miss Boboc, a fost adusă de un tânăr, lîngă concurentul cu care a făcut pereche în concurs,  în fața ofițerului așezat la un pupitru amplasat în marginea scenei. Momentul de romantism s-a încheiat pentru fiecare fată cu primirea unui trandafir roșu pe care băiatul îl primea, la rîndul lui, de la cel care a jucat rolul ofițerului din armată. A urmat, apoi  proba în care concurenții au dansat vals și slow.

Directorul liceului, Corneliu Furtună a fost printre cei care i-a ales pe reprezentanții liceului, în finala de pe 17 noiembrie

Printre momentele artistice care au umplut spectacolul s-au remarcat eleva Larisa Vasilică, duetul Alessandra Epure și Răzvan Huțanu cu două momente de dans, Simona Pălimaru, trupele de dans Extasy și Glamour, dar și Cosmin Agache, care a realizat, pentru prima dată, la balul Liceului „Antipa”,  un duet de beatboxing cu un alt tânăr talentat, pe numele lui Codrin Pascariu, care a mai evoluat în cateva spectacole din cadrul Festivalului „Toamna Bobocilor”. Juriul din care a făcut parte și directorul liceului, Corneliu Furtună, dar și cei doi Miss și Mister Boboc 2010 ai liceului, Parascheva Costaș și Liviu Pădurariu, i-a ales pe Alexandra Sava și Cezar Melinciuc să reprezintea liceul în finala de pe data de 17 noiembrie. În afara celor două premii, au mai fost acordate premiile de popularitate, care au revenit concurenților Eduard Ungureanu și Florentina Cobilici. Au fost acordate și premii speciale din partea sponsorilor , unul dintre acestea revenindu-i chiar celei care a câștigat titlul de Miss Boboc. Deputatul Cătălin Buhăianu, prin echipa sa ProVolei, a acordat de asemenea un premiu. Premiul III a fost câștigat de Bogdan Cozmariuc și Cezara Tofan, iar premiul II a revenit lui Constantin Tiberiu Roman și Alinei Obreja.  La final, cînd publicul a izbucnit pe scenă, pentru a-i felicita pe câștigători, pe scenă a apărut și directorul liceului, Corneliu Furtună pentru a-i felicita pe liceeni pentru spectacolul organizat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *