Peste 4000 de locuitori ai municipiului Botoşani cer ajutoare pentru încălzire

viceprimarul Catalin Alexa
viceprimarul Catalin Alexa

Peste 4000 de familii din municipiul Botosani au depus cereri pentru acordarea ajutorului de incalzire in iarna aceasta. Numarul beneficiarilor va fi mult mai mare insa la nivelul intregului judet. Peste 3000 de cereri sunt depuse de botosanenii care primesc caldura din sistemul centralizat, alte 130 de cereri sunt depuse pentru lemne si 965 pentru gaz.

Cererile depuse pana la aceasta data pentru ajutoarele la incalzire sunt mai putine fata de anul trecut si asta din cauza conditiilor impuse prin lege. Si la Modern Calor sunt mai putine cereri depuse pentru acest ajutor, pentru ca anul trecut erau peste 4000„, a precizat viceprimarul Catalin Alexa.

Reprezentantii Primariei Botosani spun ca cererile se depun pe tot parcursul sezonului rece. Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei se acorda pentru familiile ale căror venituri pe membru de familie  sunt de până la 786 de lei şi pentru persoanele singure ale căror venituri sunt mai mici de 1082 de lei. Principala modificare introdusă prin Hotărârea de Guvern vizează creşterea procentului de dosare care vor fi verificate, prin efectuarea de anchete sociale la domiciliu sau, după caz, la reşedinţa solicitantului ajutorului pentru încălzire, de la 3% cât era anterior, la 60% dintre dosarele depuse. Anchetele sociale se realizează de către personalul de asistenţă socială din subordinea consiliului local sau, după caz, de persoanele cu atribuţii în domeniul asistenţei sociale din aparatul de specialitate al primarului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *