Deputatul Florin Ţurcanu despre Sanitas: Este un sindicat trompetă

Liderul PNL Botosani, FLorin Turcanu
Liderul PNL Botosani, FLorin Turcanu

Acţiunea sindicatului Sanitas de a deschide proces consilierilor judeţeni care,  prin votul lor democratic exprimat, au apărat şi vor apăra dreptul cetăţeanului botoşănean de a beneficia  de asistenţă medicală specializată şi de calitate este de neînţeles. La fel de neînţeles este presiunea mediatică prin care puterea încearcă, culmea, prin intermediul unui sindicat transformat în trompetă să intimideze consilierii USL, se arată într-un comunicat semnat de deputatul Florin Ţurcanu.

Este dreptul democratic  al consilierilor USL de a-şi susţine prin vot punctul de vedere cu atât mai mult cu cât USL a depus propriul proiect de hotărâre privind clasificarea spitalului judeţean cu gradul de competenţă III.  USL  doreşte obţinerea gradului de competenţă III pentru spitalul judeţean dar se opune planului PD-L de comasare deoarece noua structură de paturi rezultată prin comasarea a trei unităţi sanitare din judeţul Botoşani (aşa cum doreşte PD-L) ar duce la diminuarea fondurilor direcţionate către judeţul Botoşani cu suma de 20.000.000 de lei (200 miliarde lei vechi).

Prin acţiunile sale sindicatul Sanitas este primul sindicat din istorie care solicită, prin persoana domnului Octavian Dumitru, aruncarea oamenilor în şomaj şi desfiinţarea unor locuri de muncă.

Liderii Sanitas de la Mavromati ar trebui să ceară socoteală nu consilierilor USL ci managerilor spitalului care nu au fost capabili să propună un plan viabil pentru obţinerea gradului de competenţă III fără aruncarea în şomaj a cadrelor medicale din celelalte spitale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *