Au început lucrările la noul depozit de gunoi de la Stăuceni

incep lucrarile la noul depozit de gunoi VictoriaSocietăţile Hidroconstrucţia Bacă şi Electroalfa International Botoşani au început, marţi, în mod oficial, lucrările la noul depozit ecologic din comuna Stăuceni. Consiliul Judeţean a predat, marţi, amplasamentul, iar firmele care au câştigat licitaţia urmează să se apuce efectiv de treabă. Sarcina lor este ca în primăvară să finalizeze o primă celulă, care să permită colectarea deşeurilor, o dată cu închiderea gropii din Botoşani. 

„Acesta este locul unde se va construi un nou depozit de deşeuri, de data asta ecologic, conform cu cerinţele Uniunii Europene. El se va întinde pe o suprafaţă de aproximativ 20 de hectare, care au fost transferate de la Primăria Stăuceni în domeniul public al judeţului. Din această suprafaţă, pe aproximativ 12 hectare se va construi”, a declarat Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean.

Noul depozit, care va deservi toate localităţile judeţului, se va construi în termen de 18 luni. termenul final al lucrarii fiind peste 18 luni. El va crea, potrivit primarului comunei Stăuceni, Cozmin Epuraş, 125 de locuri de muncă.

Masterplanul privind gestionarea deseurilor menajere va asigura amenajarea a patru statii de transfer la nivelul judetului, va implementa sistemul de colectare selectiva si va promova procedeele de compostare a deseurilor biodegradabile. Durata de implementare a proiectului va fi de trei ani si va presupune inchiderea mai multor gropi de gunoi din judet, printre care si cea a municipiului Botosani. Uniunea Europeana va contribui cu 98% din suma totala, iar judetul va trebui sa asigure cheltuielile neeligibile in valoare de 2,5 milioane euro plus TVA.

Anul trecut, la nivelul judetului s-au produs 137.006 tone de deseuri si se aproximeaza ca pana in 2013 cantitatea va creste cu 2,7%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *