Presedintele CJ, Mihai Tibuleac: Acel contract pe care l-a facut domnul Oprisanu pentru a face in asa fel incat presiunea fondului de salarii sa scada, daca nu reprezinta un fals, atunci reprezinta o inselatorie

La Spitalul de Psihiatrie din Botosani nu curge lapte si miere, iar rezultatele controlului efectuat de o comisie de control de la Consiliul Judetean nu sunt multumitoare. Cel putin asta sustine presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tibuleac, care il contrazice pe managerul Spitalului de Psihiatrie, Gabriel Oprisanu, care a trimis un comunicat de presa spunind ca ancheta facuta de Consiliul Judetean nu a scos la iveala nereguli la spital. Verificarea a fost efectuata, potrivit presedintelului Consiliului Judetean, la solicitarea deputatului PDL Catalin Buhaianu si a vizat doua unitati spitalicesti, Spitalul de Psihiatrie si Maternitatea. Tibuleac sustine ca in urma controalelor finalizate la inceputul acestei saptamini s-a constatat ca la ambele unitati spitalicesti este depasit cu aproape 6% procentul de 70% privind incadrarea unitatii in cheltuielile de personal.

Amvazut un articol din care rezulta ca urmare controlului efectuat acolo s-au dat felicitari si se mai pune si in ghilimele un text care nu exista. Regret sa constat ca umblam in continuare cu dezinformari si minciuni si as avea o rugaminte la dumneavoastra: sa nu cadeti in aceasta capcana. La ambele spitale s-a constata ca plafonul privind cheltuielile salariale de 70% a fost depasit cu 6-7%, iar la Psihiatrie s-a mai constatat un lucru, si anume ca s-a incheiat acolo un contract care nu a urmarit altceva decat sa eludeze incadrarea in acest procent de 70%. In acest moment dosarele sunt pe masa juristilor si le-am solicitat sa le analizeze si sa vina la mine cu solutiile corecte de valorificare. Daca in prezent nu a tras nimeni nicio concluzie ca ce s-a intamplat la Spitalul de Psihiatrie reprezinta un motiv sa acordam acolo felicitari. Din potriva, in ceea ce ma priveste pe mine indraznesc sa ma antipronunt si sa spun ca daca acel contract pe care l-a facut domnul Oprisanu pentru a face in asa fel incat presiunea fondului de salarii sa scada, daca nu reprezinta un fals atunci cu siguranta reprezinta o inselatorie„, a precizat presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tibuleac.

Acesta a declarat ca asteapta parerea juristilor CJ, iar daca va exista vreo propunere de declansa un demers de incetare a contractului de management a medicului Gabriel Oprisanu de la Spitalul de Psihiatrie inainte de termen va da curs acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *