Afaceristul Constantin Cuciureanu ajunge în spatele gratiilor

Constantin Cuciureanu
Constantin Cuciureanu

Afaceristul Constantin Cuciureanu urmează să ajungă, cel mai probabil în cursul zilei de miercuri, în spatele gratiilor, după ce Înalte Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, marţi, condamnarea la şase ani de închisoare a acestuia. Practic, magistraţii instanţei supreme au respins recursul formulat de Cuciureanu, menţinând astfel decizia Curţii de Apel Suceava privind condamnarea acestuia la şase ani de închisoare cu executare pentru înşelăciune, în dosarul cupoanelor agricole.

Mandatul de executare urmează a fi emis în cel mai scurt timp de Tribunalul Botoşani, iar Cuciureanu va fi ridicat şi încarcerat.

Cuciureanu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani într-un dosar privind afaceri ilegale cu cupoane agricole, în urma cărora statul ar fi prejudiciat cu sume importante de bani.

De altfel, sentinţa judecătorilor suceveni, menţinută de instanţa supremă, îl obligă pe Cuciureanu să achite şi suma de 420.000 de lei drept despăgubiri civile.

Îniţial, Tribunalul Botoşani l-a condamnat pe Cuciureanu la doi ani de închisoare şi l-a obligat la plata unor daune de 126.000 de lei, însă judecătorii suceveni au înăsprit sentinţa.

Constantin Cuciureanu a fost trimis în judecată în calitate de fost asociat la societatea Pro Iris Cristeşti, care, în 2000, a achiziţionat de pe piaţă 42.000 de cupoane agricole pe care le-a decontat în baza unor documente emise ca urmare a unor operaţiuni fictive.

Vezi cine este Constantin Cuciureanu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *