Primarul comunei Dângeni acuză Prefectura şi Direcţia de Statistică că au desemnat recenzori funcţie de culoarea politică

primarul comunei Dingeni, Stelica Trofin
primarul comunei Dingeni, Stelica Trofin

Primarul comunei Dângeni, Stelică Trofin, acuză Direcţia Judeţeană de Statistică cât şi Instituţia Prefectului că au desemnat recenzorii pentru recensământul populaţie preferenţial, funcţie de culoarea politică. Acesta a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că din cele peste 20 de persoane care s-au înscris la Primăria Dângeni pentru recenzori au fost selectate doar câteva persoane cu experienţă. Mai mult, Trofin susţine că deşi în adresa înaintată de Direcţia Judeţeană de Statistică se preciza clar că personalul necesar pentru această activitate trebuia selectat din rândul funcţionarilor primăriei, din rândul cadrelor didactice, precum şi din domeniul economic sau informatic, potrivit listei finale aprobată de cele două instituţii printre cei care vor recenza populaţia din localitatea Dângeni se numără şi persoane cu zece clase.

Am procedat legal şi în baza unei dispoziţii s-a format Comisia locală pentru recensământul populaţiei, comisie care poartă răspunderea acestei activităţi de recensământ. Am primit 21 de cereri şi le-am înregistrat. Prefectura şi Statistica ne-a cerut să trimitem aceşti oameni la instructuaj şi la o testare. După testare am aşteptat un răspuns, însă astăzi dimineaţă (nr. vineri dimineaţă) primesc pe fax-ul primăriei o adresă cu antetul Prefecturii prin care se transmite lista recenzorilor admişi. Şi mă trezesc că din cei care au fost la testare, oameni cu experienţă în cadrul primăriei, bibliotecari şi profesori cu experienţă şi studii care nu figurează. S-a intervenit de undeva şi s-a spus că cei pe care îi dorim noi, ăia să meargă. Practic, Comisia locală de la Dângeni a fost făcută doar pe hârtie. Cred că aşa va fi şi la alegeri, iar comisiile care vor fi puse de primari nu vor fi validate, ci vor fi cele puse de Prefectură. În momentul acesta, cred că Prefectura începe să ne ia atribuţiile noastre de primar”, a precizat primarul comunei Dângeni.

Primarul comunei Dângeni mai acuză faptul că doar 14 persoane au fost admise ca recenzori, nefiind nici măcar unul pe lista de rezervă pentru situaţii speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *