Reduceri de personal în rândul şefilor de la Nova Apaserv: 25 de salariaţi vor merge în şomaj

nova apaservConsiliul Judeţean, care este acţionar majoritar la Nova Apaserv, a venit, luni, cu nişte măsuri de ajustare a numărului de personal de la societatea de apă. Asta după ce reprezentanţii Consiliului Judeţean au constatat că societatea nou înfiinţată a înregistrat deja pierderi de 2,2 milioane lei la nici un an de când a trecut de pe societatea Raj Apa pe Nova Apaserv. Cei mai afectaţi de reducerile de personal vor fi cei cu funcţii de conducere, unde posturile vor fi reduse de la 56 la 36. În total, vor fi disponibilizaţi 25 de angajaţi, organigrama urmând să fie redusă de la 500 la 475 posturi. Măsura va fi aplicată de la 1 noiembrie. Atât conducerea Consiliului Judeţean, dar şi primarii localităţilor care fac parte din AGA Adi Aqua au criticat salariile mari pe care le primesc angajaţii de la Nova Apaserv, precum şi organigrama încărcată. Drept urmare, ei au votat noul regulament de organizare şi funcţionare propus de preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac.

Consiliul de administraţie a întocmit o nouă organigramă, un nou regulament, iar astăzi (nr. luni) am chemat primarii din judeţ, într-o  şedinţă a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară şi am dat un aviz pe aceste documente. Am făcut lucrul acesta pentru că am constatat că operatorul nu este capabil singur, să desfăşoare o activitate mulţumitoare. Atunci, pentru a nu risca mai cu seamă succesul derulării programul de investiţii pe fonduri de coeziune am fost nevoiţi să intervenim. Sunt prea mulţi şefi la această companie şi din cauza aceasta nu merge nici treaba„, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac.

O altă măsură luată în cadrul şedinţei de luni şi votată de asociaţie şi care va fi implementată de luna aceasta vizează încadrarea cheltuielilor lunare cu salariile în limita de 50% din veniturile realizate din activitatea de exploatare.

În cazul în care societatea nu va reuşi ca până la sfârşitul anului 2011 să recupereze pierderea înregistrată, se va proceda la o nouă restructurare de personal în primul trimestru al anului 2012.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *