Zonă de agrement pe 48 de hectare de teren cu piscine, patinoar, terenuri de sport. Vezi detaliile proiectului

proiect parc de distractii cornisa
proiect parc de distractii Cornisa

Botoşănenii vor avea parte de cel mai mare parc regional de agrement turistic şi sportiv din Moldova. Primarul Cătălin Flutur a semnat, luni, la Bucureşti, contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării, investiţia ridicându-se la aproape 88 milioane lei, adică peste 21 milioane euro. Proiectul va fi implementat pe o perioadă de 30 luni.

Vezi proiectul pentru terenurile de sport

Vezi planul pentru rau si iaz

 Zona de agrement Cornişa se va întinde pe o suprafaţă de   48 hectare, din care pe o suprafaţă de peste 4000 mp se va realiza piscina acoperită, bazine exterioare de agrement, patinoar artificial, terenuri de sport şi vestiare pentru jucători. Aproape 42 de hectare de teren vor fi amenajaţi astfel: 25,7 ha suprafaţă împădurită, 16, 24 mp suprafaţă plantată cu arbuşti răşinoşi, 9,46 ha va fi lasată liberă pentru comercianţi şi 7.860 mp pentru parcare auto, 7.300 mp pentru alei pietonale, 3.580 de mp pentru acces principal în parc, 14.473 mp inel principal de circulaţie, însă vor fi şi alte alei.

Prin implementarea acestui proiect vor fi create temporar 250 locuri de muncă în perioada de implementare şi alte 25 locuri de muncă nou create în perioada de operare.

Vorbim de o muncă de mai bine de şase ani din momentul în care am început să concepem proiectele de modernizare şi dezvoltare a Botoşaniului. Odată semnat şi acest contract am finalizat perspectivele noastre, perspectivele de anvergură pentru municipiu, pentru că vorbim de proiecte europene în municipiul Botoşani sau de proiecte guvernamentale în municipiul Botoşani, singurele care au fost eligibile în urma negocierilor cu Comisia Europeană, singurele care au fost eligibile pe fonduri europene. Botoşaniul este probabil singurul oraş din România care a reuşit să depună proiecte pe toate axele şi care au fost încununate de succes. este un proiect la care am ţinut mult, un proiect drag nouă. Puţini au obţinut proiecte pe partea de agrement şi turism de acest tip în România şi la valori considerabil mai mici„, a precizat primarul Cătălin Flutur.

Primarul Catalin Flutur si viceprimarul Catalin AlexaEl spune că acest proiect, odată realizat, va conferi Botoşaniului un alt statut, un loc care va fi vizitat şi de unde se vor obţine venituri pentru municipalitate. Obiectivul general al proiectului vizează îmbunătăţirea infrastructurii turistice a municipiului Botoşani prin crearea structurilor de agrement turistic şi sportiv care furnizează facilităţi de petrecere a timpului liber pentru turistii municipiului.

50% din valoarea proiectului vor fi fonduri europene, iar 50% va fi contribuţia proprie a municipiului Botoşani. Urmează ca municipalitatea să scoată lucrarea la licitaţie în vederea desemnării constructorului. Zona de agrement Cornişa va dispune de Aqua Park, unde va fi o piscină acoperită pe 3500 mp,  va fi amenajată o plajă de 5900 mp, un bazin de agrement de dimensiuni olimpice de 1345 mp, un bazin pentru copii de 95 mp şi bazine de aterizare pentru tobogane de 143 mp. Este vorba de patru tobogane de apă, apa caldă urmând să fie asigurată de la panouri solare.

vezi aici planul general al bazinelor

Vezi planul general al parterului

Vezi planul general al etajului

La piscina acoperită vor fi diverse duşuri pentru masaj. De asemenea, va exista un bazin de înot contracurent dotat cu bazin pentru hidromasaj, dar şi unul cu hidroterapie, saune, respectiv saună turcească, saună finlandeză, biosaună şi saună cu sare.

Mai există o zonă de relaxare pentru masaj, solarii şi o sală de fitnes pe 68 mp. La etaj, în afară de zona de şezlonguri vor fi diverse locuri de petrecere a timpului liber cu mese de tenis, biliard, şah şi alte jocuri.

Va mai fi amenajat un iaz artificial de 2750 mp, cu un râul artificial pentru rafting, cu o lungime de 287 metri.

Primarul Cătălin Flutur: Dorim ca zona de agrement să fie un punct de atracţie şi pentru cei care vin şi fac turism în zona Moldovei

6 thoughts on “Zonă de agrement pe 48 de hectare de teren cu piscine, patinoar, terenuri de sport. Vezi detaliile proiectului

  1. investii doar de dragul de a cheltui banul , far cap si doar asa pentru a avea de unde trage din banu public..
    1 astfel de proiect in loc sa se faca intr-o zona turistica a tarii.. se face la botosani unde sunt milione de turisti.. anual…
    unde poate o baza sportiva cu 2-3 terenuri polivalente si bazin inot ar fi fost de-ajuns..
    sunt curios cimiturul pacea fa face parte si el din proiectul cornisa..??

  2. D-le Flutur opriti-va,ne vindeti bancilor pentru viitorii 100 de ani cu aceste magaimprumuturi ! Botosanenii mor de foame in aceasta perioada de cand sunteti primar si seful Judetean PDL,iar D-stra irositi banii pe cai verzi pe pereti.Nu va e frica pe ce aruncati banii botosanenilor, nu credeti ca o sa vina timpul sa justificati banii pe care ii furati impreuna cu acolitii D-stra,PDL-isti ?

  3. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    in sfarsit avem si noi aprobat un proiect dupa 5 ani de asteptare,sa se faca ceva si pentru botosaneni,ca nu avem nici un oc de distractie in acest oras,trebuia sa-mi duc copii a suceava sau piatra sa se joace intr o piscina,Nimic nu sa facut in acest oras,sa se faca ca avem nevoie de asa ceva,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *