Inspectoratul Şcolar stabileşte lista cu rechizite la grădiniţe. Vezi care sunt acestea

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) stabileşte, în premieră, în acest an şcolar, necesarul de rechizite pentru copiii din învăţământul preşcolar. După ce conducerea ISJ a decis să stopeze taxele ilegale instituite elevilor în şcoli şi grădiniţe, luni, aceasta a stabilit şi o listă cu necesarul de rechizite pentru copiii de la grupele mică, mijlocie, mare şi pregătitoare. Astfel, cadrele didactice nu vor mai avea voie să impună micuţilor fel de fel de rechizite, ci doar cele stabilite de ISJ. Măsura vine la numai câteva zile după ce reprezentanţii IŞJ au înfiinţat un e-mail unde părinţii pot să denunţe, sub rezerva anonimatului, cadrele didactice care solicită bani pentru auxiliare, fondul clasei sau alte fonduri.

S-a stabilit această listă pentru ca părinţii să ştie ce să cumpere pentru copii şi să nu i se ceară bani pentru nu ştiu ce. Nu în toate grădiniţele se cere aşa ceva, dar sunt cadre didactice care stirbesc imaginea celorlalţi colegi„, a precizat Ada Macovei, inspector general al IŞJ.

Iată propunerea IŞJ privind necesarul de rechizite şcolare la grădiniţele cu program normal şi prelungit:

PROPUNERI RECHIZITE – program normal si prelungit

6 thoughts on “Inspectoratul Şcolar stabileşte lista cu rechizite la grădiniţe. Vezi care sunt acestea

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Nebunie curata, urmeaza sa se stabileasca si cand sa se stranute in scoli. Cucoana asta e ridicola rau de tot!

  2. Poate doar asa se va renunta in scoli si gradinite la schimbarea, (o data la fiecare generatie noua de copii), perdelelor, mochetei, parchetului, etc. Copiii nostri sunt mult prea stresati de teme, obiecte grele, cadre didactice uneori depasite , plictisite si prea dure. Copiii au in primul rand nevoie de afectiune din partea acestora, apoi sigur vor da randament. Nu se mai face educatie cu batul in ziua de azi!

    1. aceste schimbari tot parintii foarte generosi se gandesc sa le propuna, cat despre obiecte grele…..ma cam indoiesc nu se invata mai mult ca atunci cand erati dumneavoastra in scoala ci poate mult mai modern ca astea sunt vremurile….iar despre afectiune……..dumneavoastra aveti acasa 1, 2, sau 3 copiii si uneori va este greu cand veniti de la munca obosit\a un profesor are cel putin 100 de elevi pe zi si afectiunea o da atat cat poate, dar la dezinteresul de azi……….
      numai bine

  3. Stimata doamna, lista dumneavoasta este foarte lunga.Noi am primit de la doamnele educatoare o lista cu mult mai putine rechizite.Deci care se gandeste mai mult la buzunarul parintilor ,dvs. sau doamnele educatoare?
    Eu cred ca ati exagerat .

  4. tara arde si baba se piaptana…! s-au terminat activitatile inspectoratului de s-a ajuns sa intocmeasca lista cu rechizite? JENANT!!!

  5. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    E ridicol ! La grupa mica nu se decupeaza ? Nu se deseneaza liber pe foaie alba de scris ?? Nu se trag fise la Xerox ?? Astea se presupune k le plateste institutia ,dar daca institutia nu are copiator sau coli,sau tonner ?Va zic eu ! Se duce frumos educatoarea si plateste ea la librarie frumos copiile xerox care-i trebuie la clasa .La grupa mica nu se folosesc materiale auxiliare de genul :margele ,fulgi,ciucuri ,snur colorat ,sarma de jenilia ?? Dupa calculele dumneavoastra ,nu. La ce foloseste unui prescolar de 6ani corectorul ???? Pregatim o generatie de din aia care scriu si sterg ,scriu si sterg ?!Cand eram in clasa intai ,daca tema mea pentru acasa era imaculata (fara stersaturi ,pe atunci era guma de sters nu mofturile de acum ),stateam in banca de onoare o zi intreaga si ce mandra eram si cate pagini rupeam pana scriam o tema imaculata .Nu am peste 35 de ani ,dar imi iubesc puii de la gradinita ca pe ai mei ,ii invat sa fie buni,cinstiti,sa se ajute intre ei si mai cu seama sa persevereze ,sa fie cei mai buni la invatatura ,sa fiu mandra de ei,sa plang de emotie, in clasa I ,la serbarea abecedarului ,cand invatatoarea le striga premiile .De cand sunt in invatamant eu le cumpar rechizitele.Sunt ajutata de presedintele comitetului de parinti,primesc oferte de la diverse firme care distribuie rechizite pentru grupuri de copii(nu per bucata ).Dupa ce facem cumparaturile ,restul de banuti ii dam pe jucarii.Nu cer nici un leu in plus fata de cat trebuie ,le aduc facturi parintilor si toata lumea e multumita.Nu schimbam mobila .perdelel etc etc, anual ,pentru ca nu avem banuti .Reconditioanm ce avem ,adica vopsim ,reparam .Toti copiii mei au lucrat si lucreaza cu rechizite de foarte buna calitate ,la preturi foarte bune ,sunt premianti la scoala si sunt mandra sa spun am elevi de 18 ani care au intrat la facultate s-au mutat din comuna ,dar inca pastram legatura.Deci ,domnilor din inspectoratele scolare ,preocupati-va de probleme mai importante decat de listele de rechizite.Avem oameni care predau in invatamant cu nota 3 luata la concurs ,sau oameni care au un comportament vizibil deviant si ar trebui sa vada un psihiatru (deci nu au ce cauta in invatamant),dar care totusi predau (ca deh ..pilele).Lasati-ne pe noi sa ne vedem linistite de treaba si dumneavoastra la fel .Haideti sa nu incurcam borcanele ! Va doresc, spor la treaba !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *