VIDEO Una dintre cele mai mari crize din industria cărnii din România. Cu ce se confruntă un cunoscut abator din Botoșani

Abatoarele din Botoșani se confruntă cu una dintre cele mai mari crize din industria cărnii din România. Este vorba de o criză de bovine vii, ca urmare a scăderii numărului de capete deținute de fermierii români, dar și ca urmare a exportului masiv de vite în țări europene și nu numai.

Directorul comercial al Samcom AS SRL, Raluca Tipu, susține că această criză de animale este atât de puternică încât generează o criză de carne și la rafturile din magazine, dar și o creștere a prețului cărnii de vită pe piață.

„Suntem în luna mai. Începând din luna noiembrie (n.r. 2024) pot să spun că piața de animale vii a cunoscut o criză, ceea ce a dus la ridicarea prețurilor pe partea de achiziție, undeva cu 30%, care nu a putut fi suportat de piața din România. Majoritatea celor care fac achiziție și-au deschis porțile pentru a livra această marfă în exterior. Prețurile din afară la desfacerea animalelor abatorizate și a pieselor tranșate este mult mai mare decât ce poate suporta piața din România”, a afirmat Raluca Tipu.

 

Reprezentanta Samcom AS susține că prețul cărnii de vită pe piață a crescut, de la începutul anului, cu aproximativ 30%. Raluca Tipu estimează că această criză s-ar putea aprofunda, cu consecințe grave pe industria cărnii din România.

Samcom AS este unul dintre ce mai mari producători de carne din România. În 2023, acesta a avut o cifră de afaceri de aproape 300 de milioane de lei.

Urmareste-ne pe Google News

One thought on “VIDEO Una dintre cele mai mari crize din industria cărnii din România. Cu ce se confruntă un cunoscut abator din Botoșani

  1. Deci, așa merge piața concurențială din România: dacă nr. de animale scade, automat crește prețul cărnii la raft ! Până la un punct așa este normal să fie, dar de aici până la o creștere de 30% se numește speculă. Intrebarea este de ce a scăzut atât de mult numărul de bovine în județul Botoșani ? Dar și în țară . Aici ne poate răspunde doar Ministerul Agriculturii, care a DORMIT liniștit, fără să aplice măsuri de corecție ( eventual o subvenție per animal comercializat), nu și pentru vacile cu lapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *