Cadrele didactice care cer bani de la copii vor fi sancţionate. Părinţii sunt sfătuiţi să denunţe învăţătoarele şi educatoarele

Inspectorul scolar general, Ada Macovei
Inspectorul scolar general, Ada Macovei

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean a pornit ofensiva impotriva cadrelor didactice care cer bani de la parinti pentru materiale auxiliare, dar si pentru fondul clasei. Reprezentantii ISJ sustin ca invatamintul este gratuit, insa unele cadre didactice fac afaceri in scoli pe spatele parintilor impunind fel de fel de taxe costisitoare. Drept urmare, ISJ a creat o adresa de mail ([email protected]) prin care parintii vor putea sa comunice numele dascalilor profitori sub rezerva anonimatului. Sefa invatamintului botosanean, Ada Macovei, spune ca in urma acestor sesizari va merge la fata locului insotita de presa, iar cadrele didactice care vor fi gasite vinovate vor fi aspru sanctionate. Reprezentantii ISJ iau aceasta atitudine in urma numeroaselor sesizari primate de parinti privind colectarea unor sume de bani in gradinite si invatamintul primar.  

Sunt nemultumiri ale parintilor care nu pot suporta taxele impuse de unitatile de invatamint in ansamblu, de fapt de acele doamne care fac exceptie. Am considerat important si util sa venim in sprijinul parintilor. Va fi create o adresa de e-mail, unde parintii vor putea sesiza sub anonimat precizand doar numele cadrului didactic care le-a cerut bani pentru tot felul de material auxiliare, material de curatenie si alte echipamente si mijloace de comunicare care le sunt necesare probabil, astfel incat parintii sub anonimat sa ne anunte cine a produs acest abuz, cind si in ce gradinita. Masurile vor fi luate ulterior. In conditiile acestea putem spune ca sunt oameni care isi fac datoria foarte bine si trebuie sa le fim recunoscatori, dar sunt altii care stirbesc munca si imaginea celor din prima categorie, iar acestia din urma trebuie sanctionati”, a spus Ada Macovei.

Sefa ISJ considera ilegala si abuziva astfel de masuri adoptate de unii dascali. Ea spune ca sumele cerute elevilor pornesc de la 50 lei si ajung chiar la 500 lei.

In conditiile prin care trece populatia municipiului Botosani, pentru unii parinti sumele sunt de nesuportat, mai ales daca au mai multi copii la scoala. Totusi nu se putea fara LCD in grupa de gradinita? Nu se poate sa iti faci treaba fara LCD? Mocheta de anul trecut scade calitatea actului educational? Sunt cazuri de invatatori si profesori care oblige elevii la niste optionale de limba straina sau dans pe banii parintii, pe o plata semnificativa comparative cu salariul”, a adaugat Ada Macovei.

6 thoughts on “Cadrele didactice care cer bani de la copii vor fi sancţionate. Părinţii sunt sfătuiţi să denunţe învăţătoarele şi educatoarele

  1. Ce idee geniala…o gandire cu adevarat remarcabila…la ce invidie este intre cadrele didactice o sa fie o avalansa de reclamatii…daca tot sunt anonime…parintii au dreptul sa spuna ce gandesc, sa faca ce vor cu elevii lor…

  2. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Draga Ada te denunti si tu cand iei spaga?! Sau pentru tine reclamatiile se vor face pe site-ul MEC?!

  3. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Dupa ce, ca de zeci de ani nu s-a investit nimic in multe sali de clasa, acum vine „Doamna Moralitate-pur-sange” si sugruma si ultima sansa de a se mai repara cate ceva, chiar si cu banii de la parinti.Doamna inspectoare care iti faci deplasari in concedii cu masina unitatii, va informez ca nu baga niciun cadru didactic mana in buzunarul parintilor, investitiile care se fac(daca se fac) sunt propuse chiar de parinti, atunci cand vad starea jalnica a claselor unde isi vor defasura activitatea odraslele lor. Eu, totusi, propun sa dati afara cadrele didactice prinse apeland la aceasta „ilegalitate”, mai cu seama pe cele cu 600 lei salar…poate le faceti un bine. Se apropie alegerile si toti cei din PDL vor sa para de partea oamenilor nevoiasi…mai bine o faceati si pana acum, iar noi poate va si credeam.

  4. S-a scris de mai multe ori ca la Scoala Nr.6 Botosani se iau bani de la elevi, dar nimeni nu a auzit,nimeni nu a vazut.Domnilor inspectori de ce nu faceti sondaje printre elevi si o sa vedeti cam cati bani se strang de la ei ,sau aveti si dv. o cota parte din acesti bani.Verificati, verificati si iar verificati ce se intampla la Scoala 6 Botosani, iti baga mana in buzunar pana la cot,ar trebui sa se sesizeze si organele de politie.

  5. Vai ce grija din partea doamnei inspector pt parinti .Aceste taxe sunt de ani de zile :fondul scolii ,fondul clasei,fond de carte,reparat usi ,parchete,cumparat perdele si altele .De ce v-ati sesizat tocmai acum ?Pai e an electoral.Asta e o smecherie electorala sa vada lumea ce grija are PD de oamenii nevoiasi.Nu mai puteti voi de parinti si implicit de copii.

  6. In orasul nostru, inspectoarea este persoana care anual cere cadrelor didactice cate 10 lei pentru organizatiile din care face parte Crucea Rosie si Salvati copii. Cine nu este dispus sa dea este amenintat si fortat (verbal) astfel incat sa dai cei 20 lei, bani pentru care nu ai certitudinea ca ajung direct la sursa. Rusine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *