Captură record de ţigări: 62.500 pachete

tigari confiscatePoliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au depistat sambata un transport ilegal de ţigarete de contrabandă, în valoare de peste 400.000 lei. Un bărbat este cercetat în stare de reţinere, pentru săvârşirea de infracţiuni din sfera evaziunii fiscale, se aarată într-un comunicat al Poliţiei. Acţionând pe linia combaterii traficului şi comercializării ilegale a ţigărilor introduse în România, cu fraudarea normelor legale, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani au depistat pe DN 29D, în localitatea Ungureni, judeţul Botoşani, autoutilitara condusă de M. P. de 39 ani, din municipiul Iaşi.

tigari confiscate1Efectuând un control asupra autovehiculului, poliţiştii au identificat cantitatea de 1.250.000 de ţigarete (62.500 pachete), acestea având aplicate timbru de acciză de Republica Moldova, iar conducătorul auto nu poseda documente legale de provenienţă pentru cantitatea de ţigări transportată.

În cauză s-au întocmit actele premergătoare şi s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de suspect, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere în afara antrepozitului fiscal peste limita a 10.000 de ţigarete, evaziune fiscală şi colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate svârşirii acesteia.
Din investigaţiile efectuate pînă în prezent de către poliţişti a reieşit că respectiva cantitate de ţigări a fost introdusă în România în noaptea de 18/19 august a.c. şi era destinată pieţei negre a ţigaretelor din municipiul Botoşani.
Întreaga cantitate de ţigarete, în valoare de 437.000 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar autoutilitara a fost indisponibilizată la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani.

Faţă de suspect s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore în arestul IPJ Botoşani, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 21 august, acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani cu propunere de arestare preventivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *