Catalin Fetcu, directorul tehnic al Nova Apaserv: Pe viitor, speram ca se vor diminua avariile foarte mult, chiar pina la zero

Catalin Fetcu, director tehnic la Nova Apaserv
Catalin Fetcu, director tehnic la Nova Apaserv

Lucrarile pe programul ISPA, de inlocuire a retelei de apa si canalizare, sunt aproape de finalizare.  Programul a avut o valoare de 42,5 milioane lei si a vizat pe linga inlocuirea retelei de canalizare si reabilitarea statiilor de tratare Bucecea-Catamarasti, reabilitarea statiei de epurare Botosani, precum si a statiei de pompare din Tulbureni.

Contractul pentru reabilitarea statiei de epurare Botosani si a statiei de pompare Tulbureni are un stadiu fizic de 88% realizat si platit 86%. Au inceput testele si functionam cam cu 60% din statie pe linia noua. Termenul de punere in functiune a statiei este 31 octombrie„, a declarat Catalin Fetcu, directorul tehnic al Nova Apaserv.

In ceea ce priveste proiectul de reabilitare a statiei de tratare din Bucecea si Catamarasti, reprezentantii societatii spun ca statia Bucecea este complet realizata si saptamina viitoare va incepe furnizarea apei de la statie. Lucrarea de la statia Catamarasti este realizata in proportie de 70%, in timp ce lucrarile de reabilitare a retelei de apa, lucrare care este realizata de Hidroconstructia Botosani, sunt realizate in proportie de 98,5%, iar termenul de finalizare a acestei lucrari este 30 septembrie.

Sunt sanse foarte mari sa ne incadram in termenele contractuale. De transee am cam scapat. Marea majoritate sunt si refacute. Pe viitor, speram ca se vor diminua avariile foarte mult, chiar pina la zero. Se simte o diminuare a pierderilor de apa si la Catamarasti si in statia Botosani, statia Tulbureni„, a mai spus Fetcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *