Socar Petroleum a deschis benzinăriile din Botoşani

Compania petrolieră de stat din Azerbaidjan, care a achiziţionat staţiile de carburanţi ale Romtranspetrol Botoşani, a redeschis benzinăriile sub brandul Socar. Potrivit reprezentantului Socar Petroleum, Iulian Berescu, au fost redeschise, în prima etapă, doar benzinăriile din judeţul Botoşani (trei din municipiul Botoşani şi una la Truşeşti), urmând ca până pe 10 septembrie să fie finalizate şi investiţiile la staţiile din Suceava şi Neamţ. Atunci, azerii vor inaugura oficial toate benzinăriile, în prezenţa unor şefi ai companiei mamă.

În acest moment, Socar deţine 16 staţii de carburanţi în cinci judeţe din zona Moldovei, după ce a închiriat câteva staţii în Iaşi şi Bacău. Ţinta azerilor este de extindere în întreaga Românie, cu o reţea de 300 de benzinării.

Oficialii Socar Petroleum vor să influenţeze şi politica de preţuri din România. Iulian Berescu susţine că preţurile la carburanţi vor scădea în toate benzinăriile, imediat ce propria lor societate va vinde  benzina şi motorina la un preţ mai mic.

„Când o să aducem produse din import, o să dăm preţul şi mai jos. Asta se va întâmpla, probabil, după 1 septembrie”, a declarat, pentru BotosaniNews, Iulian Berescu.

Cea mai ieftină benzină costă la Socar 5,28, iar cea mai ieftină motorină 5,20 lei/litru.

One thought on “Socar Petroleum a deschis benzinăriile din Botoşani

  1. Atata timp cat romanul se va jucat cu banul strainului vor fi numai fapte si vorbe aiurea. Angajari pe pile, responsabilitati multe, salarii mici , azerii au facut o mare greseala ca au mai lasa 10% si nu au preluat tot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *