7 milioane de euro, deficitul la fondul de salarii pentru bugetarii din judeţ

salariati bugetari Autorităţile locale din Botoşani au nevoie de încă aproximativ şapte milioane de euro pentru plata salariilor angajaţilor până la sfârşitul acestui an,  a declarat directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Botoşani, Radu Ţurcanu. Acesta a solicitat, săptămâna trecută, Ministerului Finanţelor Publice alocarea unei sume de 28,8 milioane de lei lei pentru asigurarea salariilor în sistemul bugetar. Banii sunt necesari pentru acoperirea cheltuielilor de personal în învăţământ, în domeniul asistenţei sociale şi pentru restul activităţilor.

DGFP, după inventarierea necesarului de resurse bugetare privind plăţi de natură salarială pentru perioada următoare, a solicitat o sumă de 28 milioane de lei, deoarece în execuţia cheltuielilor de personal din luna noiembrie 2010, funcţie de  care s-a stabilit nivelul acestora pentru 2011, nu au fost cuprinse plăţile pentru personalul însoţitor al persoanelor cu handicap grav, precum şi indemnizaţiile acestora, din lipsa resurselor de finanţare„, a declarat Ţurcanu.

Fondurile solicitate sunt necesare în principal acoperirii cheltuielilor de personal din domeniile învăţământ şi asistenţă socială din subordinea Primăriei municipiului Botoşani (13,34 milioane lei), Primăriei municipiului Dorohoi (2,33 milioane de lei) şi comuna Hudeşti (1,12 milioane lei).

La începutul anului, judeţului Botoşani i-au fost repartizate pentru plata drepturilor salariale în sistemul bugetar suma de 370 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *