Un cunoscut monah, născut la Botoșani, s-a stins din viață. „Monahul rugăciunii, bucuriei, iubirii de Dumnezeu”

Un cunoscut mohah, născut la Botoșani, s-a stins din viață, marți, 9 iulie. Monahul Prodromu Haga de la Schitul „Sfântul Mina” al Mănăstirii Sihăstria Neamț, viețuitor în schitul Prodromu între anii 1978-2011, a trecut la cele veșnice.

Părintele Prodromu a fost frate începător la Mănăstirea Sihăstria Neamț, iar din anul 1978 s-a mutat la Schitul Prodromu din Sfântul Munte Athos, potrivit Doxologia. A depus voturile monahale în 1980, împreună părintele Atanasie Floroiu, starețul de azi al Schitului Prodromu, și a primit numele de Prodromu, slujba călugăriei fiind citită de Părintele Petroniu Tănase.

Avea voce bună și ureche muzicală. Obișnuita să citească pe nerăsuflate orice carte care îi cădea în mână. Ca monah aghiorit, avea trei îndeletniciri preferate: să cânte la biserică, să gătească la obște și să pescuiască.

Potrivit sursei citate, după trecerea la Domnul a părintelui Petroniu Tănase, Părintele Prodromu s-a întors în țară în martie 2011, stabilindu-se la Schitul „Sfântul Mina” de lângă Târgu Neamț, care aparține de Mănăstirea Sihăstria.

Monahul Prodromu s-a născut la 25 iunie 1950, în localitatea Havârna, din județul Botoșani.

„Dumnezeu sa te ierte Parinte Prodromu, monahul rugaciunii, bucuriei, iubirii de Dumnezeu … Drum in lumina si in iubire, unchiule drag”, spune Elena, o rudă a acestuia.

 Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *