FOTO A fost deschis Clubul de copii „Sfântul Nectarie” din Ștefănești. Se vor desfășura activități cu caracter educativ și religios

Foto doxologia.ro

Duminică, 07 iulie, în Parohia „Sfântul Gheorghe” din Ștefănești, Protopopiatul Săveni, județul Botoșani, părintele arhimandrit Nicodim Petre, consilierul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor, împreună cu părintele protopop Constantin Macuc și cu un sobor de preoți, au săvârșit slujba de sfințire și deschiderea oficială a Clubului pentru copii „Sfântul Nectarie”. Proiectul se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan și în colaborare cu Departamentul Misiune pentru Tineret din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor.

Evenimentul a avut loc în prezența prefectului Sorin Cornilă, a prof. Bogdan Gheorghe Suruciuc, Inspectorul șef al Inspectoratului Școlar al județului Botoșani, și a primarului Florin Buțura. Clubul este coordonat de către părintele Mihai Haraga, parohul Bisericii „Sfântul Gheorghe”.

Parohia din orașul Ștefănești, prin intermediul unui grup de tineri voluntari, a participat la concursul de proiecte demarat de către Departamentul Misiune pentru Tineret al Arhiepiscopiei Iașilor, în luna februarie a acestui an. Conceptul a propus organizarea, sub egida Bisericii, a unui club pentru copiii și tinerii din parohie în care să fie desfășurate activități catehetice, recreative și educaționale de tip „Școală de vară”. Acest proiect s-a aflat printre cele câștigătoarele care au primit finanțare din partea departamentului.

foto doxologia.ro

„Ideea înființării unui club pentru copii vine în sprijinul și în continuarea activităților desfășurate cu copii în anii precedenți, în parohia noastră. Este un proiect care răspunde așteptărilor formulate de copii și de părinții acestora, care și-au exprimat interesul pentru participarea la activități care să îi țină aproape de Biserică și să le ofere o alternativă valoroasă de petrecere plăcută și instructivă a timpului liber. Drept dovadă, stă numărul mare de copii înscriși până în prezent, 50 la număr, cărora li le adaugă mai mult de 10 tineri voluntari. Până la sfârșitul vacanței de vară, aici vom desfășura activități cu caracter educativ și religios, care vor promova valorile creștine și îi vor ajuta pe copii să își însușească învățătura de credință și să se apropie de viața Bisericii, într-un spațiu special amenajat pentru a încerca să răspundem căutărilor pe care copiii le au, căutări legate de cunoaștere sau sufletești. Alături de activitățile catehetice, vom desfășura ateliere de pictură, de lucru manual, de dezvoltare personală, de jurnalism și într-o atmosferă destinsă și prin intermediul jocului vom încerca să-i ajutăm să dobândească cunoaștere și abilități. Copiii, indiferent de vârstă, au locul lor special și bine înrădăcinat în Biserică și în parohia noastră” a spus părintele Mihai Haraga, parohul Bisericii „Sfântul Gheorghe” Ștefănești.

La finalul slujbei de sfințire au urmat scurte cuvântări din partea oficialităților invitate. Articol preluat de pe doxologia.ro

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *