Jandarmii vor fi prezenți pe Stadionul municipal, la meciul amical dintre FC Botoșani și Ceahlăul Piatra Neamț

În prima zi a acestui sfârșit de săptămână, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani va asigura ordinea și siguranța publică pe Stadionul municipal Botoșani, la meciul amical de fotbal disputat începând cu ora 12.00 de echipele F.C. Botoșani și Ceahlăul Piatra Neamț.

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a evenimentului sportiv, jandarmii botoșăneni, în cooperare cu efective de poliție și pompieri, vor acționa pentru prevenirea apariției unor evenimente de natură să afecteze fair-play-ul și buna desfășurare a manifestării sportive.
Intrarea spectatorilor se va realiza doar pe la poarta de acces nr.1, dinspre strada Calea Națională.

Pe traseele către locul de desfășurare a partidei, în apropierea și în incinta arenei sportive, spectatorii sunt obligați să se supună efectuării controlului corporal preventiv şi al bagajelor, la solicitarea forţele de ordine.

De asemenea, recomandăm suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente. Reamintim suporterilor că este interzis accesul în incinta stadionului cu artificii, petarde, materiale explozive, substanțe toxice, iritant lacrimogene ori paralizante, corpuri contondente ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanților”, transmite printr-un comunicat Inspectoratul de Jandarmi Județean.

Jandarmii botoșăneni vor acționa zilnic, independent sau în cooperare cu efective de poliție, pentru prevenirea faptelor antisociale de natură penală și contravențională ce ar putea afecta liniștea publică și siguranța cetățenilor și vor interveni la solicitările făcute de cetățeni prin apel la numărul unic de urgență 112.

Nu în ultimul rând, jandarmii vor avea în atenție zonele aglomerate și vor acționa pentru prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de substanțe psihoactive.
Aducem la cunoștința cetățenilor că, în conformitate cu prevederile Legii nr.143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, cumpărarea sau deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, iar în cazul vânzării sau distribuirii acestora, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani și interzicerea unor drepturi.

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *