Afaceriștii din industria jocurilor de noroc care își vând firmele. Ce vor să facă în județul Botoșani

foto airisX

Frații Mihai și Sorin Doroftei, cunoscuți pentru afacerile din industria jocurilor de noroc, sub brandul Las Vegas, au vândut o parte din aceste afaceri, pentru a se concentra pe investițiile ȋn energie regenerabilă, arată un comunicat de presă. Deja au investit 130 de milioane de euro în proiecte regenerabile din Neamț, Botoșani și Brașov. Frații Doroftei iau ȋn calcul vânzarea integrală a firmelor din grupul Las Vegas, scrie economica.net.

Frații Mihai și Sorin Doroftei și-au vândut o parte din afacerile din industria jocurilor de noroc cunoscute sub brandul Las Vegas și intenționează să își vândă integral business-ul. Decizia celor doi vine ca răspuns la schimbările legislative și la lipsa de predictibilitate din industria jocurilor de noroc.

”Deși hotărârea de a părăsi un domeniu în care au avut succes poate părea neașteptată, ei sunt încrezători în această nouă direcție și sunt hotărâți să își aplice experiența și resursele pentru a avea un impact semnificativ în sectorul energiei regenerabile”, arată comunicatul de presă.

„Ne dorim să contribuim la un viitor mai verde și mai sustenabil. Credem cu tărie în potențialul energiei regenerabile și suntem încrezători că experiența vastă de business ne va ajuta să facem o diferență semnificativă în acest domeniu,” a declarat Mihai Doroftei.

Decizia de a se orienta către energia regenerabilă a fost influențată de mai mulți factori critici: mediul de afaceri a devenit instabil din cauza modificărilor frecvente în legislația jocurilor de noroc, rentabilitatea și profitabilitatea industriei a scăzut constant, ȋn ultima perioadă, contextul global este unul favorabil pentru sursele de energie regenerabilă și oferă perspective de creștere substanțială și dezvoltare.

Pe lângă vânzarea parțială a activelor grupului Las Vegas, frații Doroftei iau în considerare și vânzarea completă a acestor afaceri. Există deja discuții avansate cu potențiali cumpărători, ceea ce reflectă un interes solid pentru aceste active. În prezent, ei dețin proiecte de energie regenerabilă în județele Neamț, Botoșani și Brașov, cu o capacitate totală de peste 128 MW și o valoare investită ce depășește 130 de milioane de euro. Aceste inițiative reflectă o strategie pe termen lung de susținere a sustenabilității energetice și de valorificare a potențialului de creștere din sectorul energiei verzi.

În plus, planurile lor includ extinderea investițiilor în domeniu și în alte regiuni. „Aceste investiții nu doar că vor stimula economia locală, dar vor crea și noi locuri de muncă, contribuind la dezvoltarea comunităților din regiunile în care operăm”, a completat Mihai Doroftei.

Schimbarea strategică de la jocurile de noroc la energia regenerabilă reflectă capacitatea celor doi oameni de afaceri de a se adapta la noile condiții de piață, dar și o viziune pe termen lung. Investițiile semnificative și determinarea de a reuși îi ajută să-și consolideze poziția în industria energiei verzi, obiectivul fraților Doroftei fiind să devină lideri într-un domeniu în plină dezvoltare, care promite beneficii atât economice, cât și ecologice.

 

 Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *