O elevă din Botoșani va intra la liceu fără Evaluarea Națională. Aproape 180 de candidați nu s-au prezentat la proba de Limba și Literatura română

Foto ardeal 24

Astăzi, 25 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a la Limba și literatura română.

La nivelul județului Botoșani au fost prezenți 3472 de candidați din cei 3650 înscriși. Nu s-au prezentat la examen 178 de candidați (4,87%), transmite printr-u comunicat Inspectoratul Școlar Județean.

Potrivit sursei citate, inițial, au fost 3651 de candidați înscriși, dar o absolventă de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani a ales să se înscrie în clasa a IX-a fără a susține examenul de Evaluare Națională, în baza premiilor la olimpiadele naționale. Eleva a obținut Premiul I la Olimpiada de limba și literatura română – Etapa națională 2024.

Nu au fost candidați eliminați pentru tentative de fraudă.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro , la ora 15.00.

Următoarea probă scrisă (Matematică) va avea loc joi, 27 iunie 2024. Primele rezultate vor fi afișate miercuri, 3 iulie 2024.
Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută. Rezultatele finale vor fi afișate marți, 9 iulie 2024.

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *