Câți bani va primi un profesor care corectează lucrările la Bacalaureat

Pentru prima dată, profesorii din comisiile de evaluare de la Bacalaureat 2024 şi cei care corectează lucrările scrise vor fi plătiţi onorabil, chiar mai bine decât cadrele didactice din alte state europene, potrivit edupedu.ro.

Un profesor român va primi 25 de lei, adică 5 euro, pentru fiecare lucrare corectată şi aproximativ 60 de lei, respectiv 12 euro, pentru o oră de evaluare la probele orale.

Astfel, va fi plătit mai bine decât colegii din Franţa, unde un profesor corector este remunerat cu mai puţin de 10 euro pentru fiecare oră de examinare şi tot cu 5 euro pentru fiecare lucrare scrisă.

În schimb, la simularea examenelor, profesorii români nu au primit niciun ban, deşi au avut de corectat în timpul lor liber, inclusiv târziu în noapte, şi câte 70-80 de lucrări. Urmează o săptămână de foc pentru elevi şi profesori, având în vedere că începe Evaluarea Naţională şi continuă probele de la Bacalaureat.

Absolvenţii de gimnaziu vor avea de susţinut Evaluarea Naţională.  Examenele încep marţi, pe 25 iunie, cu proba la limba română. Pe 27 iunie, este programată proba la matematică, iar pe 28 iunie, la limba maternă.

Rezultatele se vor afişa pe 3 iulie, zi în care se vor putea depune şi contestaţiile, iar notele finale se vor afla pe 9 iulie.

În paralel, are loc şi examenul de Bacalaureat. Marţi, miercuri şi joi, pe 24, 25 şi 26 iunie, va avea loc evaluarea orală a competențelor lingvistice într-o limbă străină, iar de pe 1 iulie încep probele scrise. Candidaţii vor afla primele rezultate pe 8 iulie, iar pe cele finale pe 12 iulie, potrivit Antena 3 CNN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *