FOTO Copilul de 7 ani din Botoşani a murit lângă tatăl său. Ce spun legiștii

Foto Observator

O dublă neglijenţă a ucis în chiuri un copil de şapte ani din Botoşani. A murit otrăvit cu o substanţă toxică pentru că plămânii lui bolnavi nu au putut filtra vaporii letali. Suferea de o pneomonie netratată, spun legiştii. Aşa că s-a stins subit, fără ca tatăl, care dormea lângă el, să îşi dea seama că îşi pierde fiul.

Tatăl nu a bănuit nicio clipă că avea să îşi îmbrăţişeze băiatul ultima oară. Copilul a inhalat vaporii substanţei toxice cu care fuseseră spălate caprele familiei.

„În weekend aşa, obişnuia să vină să doarmă cu mine. În regulă, totul ok. A mâncat seara ok. Iar pe la 3 noaptea… rău”, a spus tatăl copilului.

Băiatul a căzut inconştient la podea imediat după ce tatăl lui a cerut disperat ajutor la 112. Medicii au încercat aproape o oră să îl readucă la viaţă.

A murit sub ochii tatălui

„S-au efectuat manevre de resuscitare, intubație oro-traheală, masaj cardiac extern, linie venoasă, adrenalină 1mg la 3-5 minute. După aproximativ 50 de minute s-a declarat decesul, suspiciunea fiind intoxicație cu insecticid”, a declarat Ramona Guraliuc, medic sef UPU SMURD.

Tragedia a avut loc la ferma familiei, la 45 de kilometri distanţă de Botoşani, iar la autopsie, medicii au descoperit că băiatul suferea de pneumonie, dar părinţii nu îl duseseră la doctor. Cu plâmânii afectaţi, copilul de şapte ani nu a putut învinge vaporii toxici.

„Familia nu se află în evidenţa compartimentului de Asistentă Socială. Fără antecedente. Famila este o familie liniştită, muncitoare, care se ocupă de creşterea şi îngrijirea animalelor”, spune Gabriela Ciobanu, asistent social Primaria Prăjeni, potrivit Observator.

Google New Urmareste-ne pe Google News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *