O familie care locuiește în zona de case a Bulevardului ”Mihai Eminescu” din Botoșani, scrisoare deschisă către primarul Cosmin Andrei

O familie care locuiește în zona de case a Bulevardului ”Mihai Eminescu” din Botoșani adresează scrisoare deschisă către primarul Cosmin Andrei. În zona rezidențială urmează să se construiască un depozit, lucru care a stârnit indignare în rândul proprietarilor de case. Iată conținutul scrisorii!

Mă numesc Pușcașu Alexandra și familia mea compusă din soțul meu și doi copii minori locuim pe Bd. Mihai Eminescu nr. 123, în vecinătatea directă a parcelei de teren din Bd. Mihai Eminescu nr. 121-123-125.

Am lucrat împreună cu soțul mulți ani în străinătate și am adunat bani, cu sacrificiul total pentru a cumpăra o locuință în zonă de case exclusiv rezidențială- Bd. Mihai Eminescu, pentru a trăi în liniște și în normalitatea unui confort adecvat.

Am votat pe Dl. Primar crezând că acesta poate reprezenta cetățenii, respectă legile Statului Român, inclusiv Planul Urbanistic General P.U.G.- carta juridică și urbanistică a Municipiului Botoșani, drepturile cetățenilor, etc.

Azi, 17.06.2024, am rămas stupefiați de reacția și declarația D-lui. Primar ales față de proprii locuitori precum că: „Toți cetățenii pot ataca documentele pe care le emit autoritățile publice locale în contencios administrativ. Sunt convins că sunt respectate prevederile legale de către colegii noștri de la Serviciul Urbanism. Voi avea o discuție cu ei,  să verificăm certificatele de urbanism”.

Întrebăm: De ce Dl.Primar nu a verificat mai întâi legalitatea certificatului de urbanism și apoi să dea Declarația?De ce a declarat la televiziunea Tele M Botoșani (în data de 17.06.2024) precum că avem ceva cu persoanele care dețin terenul???

 Noi nu avem nimic cu nici o persoană, ci cu încălcarea legilor de urbanism și amenajare a teritoriului: AMPLASAREA UNUI DEPOZIT CU TRANSPORT ÎN ZONĂ EXISTENTĂ DE CASE (ȚESUT URBAN CREAT) ESTE INTERZISĂ CONFORM P.U.G.B. ZONA UTR30- ART. 8.30.3 BIS (FUNCȚIUNE INTERZISĂ I1- CU EXCEPȚIA CELOR EXISTENTE).

Vă prezentăm o copie după fișa din P.U.G.- zona UTR30- pentru a trage singuri concluzia. Acesta poate fi accesat pe acest link:  https://www.primariabt.ro/pdf/urbanism/Rlumb2.pdf.

Pe baza cărui articol din P.U.G.B. se poate construi depozit în zonă rezidențială de case pe Bd. Mihai Eminescu, Dl. Primar???

Întrebăm: De ce suntem umiliți și trimiși prin Tribunale, Instanță de Judecată, în contencios administrativ, să ne luăm avocat, fiind nevoiți să cheltuim bani câștigați cu greu, prin sudoarea muncii noastre?

Suntem total indignați, revoltați- toți vecinii, proprietari de case din zonă/vecinătate. În ceea ce privește familia mea ne gândim cum să fugim mai repede din acest oraș/țară.

Cum să dispună vehement Dl. Primar să amplaseze depozit cu parcări, transport de autovehicule pe lângă ferestrele locuinței noastre la distanță de 1 metru?

Vă rog, dragi oameni, proprietari de case, cetățeni ai Municipiului Botoșani, să analizați singuri cu mințile voastre……dacă se mai poate face ceva…..

Vă mulțumesc!

Cu deosebit respect,

Un simplu cetățean care în amărăciune, la fel ca și ceilalți proprietari de locuințe din zonă, vrea să continue pentru dreptate.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

FOTO Revoltă a locuitorilor din zona de case de pe Bulevardul ”Mihai Eminescu” Botoșani: Incompetență sau corupție? Vom sesiza DNA

3 thoughts on “O familie care locuiește în zona de case a Bulevardului ”Mihai Eminescu” din Botoșani, scrisoare deschisă către primarul Cosmin Andrei

  1. din pacate asa este in Botosani si in multe alte comune, eu ma intreb, cum poti sa fii atat de prost incat sa votezi un primar corupt, toti dar toti stiu de faptele lui de coruptie si merg toti ca oile si il voteaza, 4 primari care sunt acuzati si judecati au castigat diferite primarii, din pacate in moldova asa merg lucrurile, cu cat esti mai corupt oameni de sprijina mai mult, fara sens.

  2. Mai sunt si alte incalcari ale regulilor de urbanism. Pe strada cap. Romano se va construi un bloc nou la 2,5 m de un bloc vechi de 40 de ani. Pe acei proprietari de apartamente cine ii apara. Dezvoltatorii imobiliari peste tot reusesc sa impuna proiectele lor. In Iasi, in Cluj si in Botosani au construit blocuri pe terenuri cu alunecari de teren. Nimeni nu raspunde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *